Politie Gelderland-Zuid

Agenten op mountainbike

Nijmegen 18-07-2005 - (01)

Tijdens deze Nijmeegse feestweek kunt u regelmatig agenten op de mountainbike voorbij zien fietsen. Deze politiemannen en -vrouwen surveilleren in hun aangepaste fietskleding (met veiligheidshelm) in en rondom de festiviteiten die plaatsvinden.

Mountainbikers in gesprek met bezoekers van de Vierdaagsefeesten

Door dit bijna geluidloze vervoermiddel kunnen de mountainbikers effectief en flexibel hun werk verrichten. Tijdens het toezicht- en opsporingswerk zijn de agenten goed zichtbaar en makkelijk aanspreekbaar voor burgers.
Om veilig door het drukke verkeer te kunnen manoeuvreren of om met de fiets een aanhouding te verrichten, hebben deze fietsende agenten fietsvaardigheidstrainingen gehad.

Overlast
Speciaal tijdens deze feestdagen wordt in het centrum van Nijmegen streng gelet op overlast zoals baldadig gedrag, alcohol-, drugs-, parkeer- of verkeersoverlast en wildplassen. Op alle feestlocaties in de binnenstad zijn extra openbare toiletten te vinden om wildplassen zoveel mogelijk te voorkomen. In de centrumstraten waar veel publiek loopt, worden ook zogenaamde 'plaskruizen' (mobiele urinoirs) geplaatst.Wildplassen wordt bekeurd met een boete van 50 euro.