Gemeente Leeuwarden

Televisieploeg 'Tegen de Klok'komt naar Leeuwarden

Bron: Gemeente Leeuwarden (18-07-2005) Zaterdag 16 juli is bekendgemaakt dat het televisieprogramma Tegen de klok naar Leeuwarden komt. Het televisie programma is de slotfase van de wedstrijd om de titel 'Schoonste Gemeente van Nederland'. Leeuwarden heeft de uitdaging gekregen om van Leeuwarden het centrum van Nederland te maken. Tijdens het televisie programma gaan de captains een uitdaging aan die ze aangenomen hebben van Joep Onderdelinden en Jetske van de Elsen.

Leeuwarden staat de week van 18 t/m 23 juli in het teken van de verkiezing 'Schoonste gemeente van Nederland'. Na weken van voorbereidingen om de stad schoon te houden, komt maandag 18 juli de televisieploeg van het programma 'Tegen de Klok'naar Leeuwarden. Vanaf ongeveer 11.00 uur nemen zij de stad in. Ze maken opnamen van de 'Tegen de Klok'karavaan op het Hofplein.

De opdracht: Maak Friesland het centrum van de wereld, voor de gemeente Leeuwaren, werd 17 juli door Syb van der Ploeg bekendgemaakt. De opdracht bestaat uit:

Plaats rond Op het grootste plein van Leeuwarden indrukwekkende replica's van de zeven wereldwonderen;
- Plaats daarbinnen tenminste zeven symbolen van de trots van Friesland. Er komt een gigantische Friese vlag en een Friese staartklok die boven de huizen uit gaat steken;
- Bereid een wereldbuffet met de nationale gerechten van minimaal vijfitg verschillende landen;

- Regel honderd personen in folkloristische klederdracht van honderd verschillende landen die met z'n allen het Friese volkslied zingen; Zorg er voor dat iedereen tijdens en na het evenement schoon te werk gaat.

Misschien wordt Leeuwarden zo de schoonste gemeente van Nederland! Meer weten over het televisieprogramma? Kijk op www.tegendeklok.nl. Hier kunt u allerlei informatie vinden.

Wilt u meehelpen? Dinsdagavond 19 juli om 20.00 uur is er op het Raadhuisplein een bijeenkomst waar u meer hoort over de uitdaging en u uw aandeel kunt leveren aan het behalen van de uitdaging.