Gemeente Vlieland

tuinafval
Dinsdag 19 juli 2005 wordt het tuinafval weer opgehaald. Wanneer u tuinafval wilt aanbieden kunt u dat doorgeven aan de gemeentesecretarie, telnr. 452710. Per huishouden mag maximaal een halve m3 worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en in ingebonden hoeveelheden met een maximum lengte van 1,5 meter. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dan anderen er geen last van kunnen ondervinden.

toepassen artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening Burgemeester en wethouders van de gemeente Vlieland zijn voornemens vrijstelling te verlenen, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 21. De vrijstelling moet worden verleend van artikel 5 B 1a (bebouwingspercentage van maximaal 70%) vooruitlopend op het nieuwe bestemmingsplan. Alvorens een besluit omtrent de vrijstelling zal worden genomen, ligt de aanvraag van 18 juli t/m 29 augustus 2005 gedurende deze periode kunnen er zienswijzen kenbaar worden gemaakt. De zienswijzen kunnen worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Het ontwerp-besluit met de overige stukken kunnen gedurende de openingstijden van het gemeentehuis op de afdeling Ruimtelijke Ordening worden ingezien. Telefonisch kunnen inlichtingen worden gevraagd bij mevrouw B.Verheij,

tel. 0562-452719.

toelage uitwonende studerenden
Ouders of verzorgers of uitwonende studerenden kunnen in aanmerking komen voor een aanvullende gemeentelijke toelage van maximaal 113,45 per maand.
Bij een inkomen in 2003 lager dan 28.649,00 ontvangt u de maximale toelage van 113,45 per maand. Is uw inkomen hoger dan dit bedrag dan neemt de tegemoetkoming met elke meerverdiende euro langzaam af. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deze toelage? Dien dan toch een aanvraag in.
aanvragen toelage
Vóór 1 oktober 2005 moet uw aanvraag voor een toelage voor het studiejaar 2005/2006 bij de gemeente binnen zijn. Samen met het aanvraagformulier moet u ook de volgende bijlagen indienen:
·de beschikking van de Informatie Beheer Groep over de tegemoetkoming in de schoolkosten voor het betreffende studiejaar;
·een bewijs waaruit blijkt dat de studerende uitwonend is;
·een bewijs waaruit blijkt dat de studerende is ingeschreven aan de onderwijsinstelling.
let op!
Het is van belang dat een aanvraag voor een tegemoetkoming in de schoolkosten uit hoofde van de Wet tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten zo spoedig mogelijk wordt ingediend bij de Informatie Beheer Groep. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar via de onderwijsaanstelling waaraan uw zoon of dochter is ingeschreven of via het volgende internetadres: .
Aanvraagformulieren om voor het studiejaar 2005-2006 in aanmerking te komen voor een toelage zijn verkrijgbaar bij de balie van het gemeentehuis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. de Jager, telefoon 0562-452721.

kapvergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning met herplantplicht af te geven aan:

Gemeente Vlieland, Dorpsstraat 127 te Vlieland, ten behoeve van het kappen van:


·een iep ter hoogte van het perceel Dorpsstraat 19


·een iep ter hoogte van het perceel Dorpsstraat 21


·een iep ter hoogte van het perceel Dorpsstraat 33

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na publicatie van het voornemen tot vergunningverlenen zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Informatie betreffende bovengenoemde aanvraag om een kapvergunning kan desgewenst worden verkregen op de gemeentesecretarie.

laatste aanmaning gemeentelijke belastingen 2005 Aan de belastingplichtigen die op 30 juni 2005 (laatste betaaldatum aanslag 2005) nog niet de volledige aanslag gemeentelijke belastingen 2005 hadden voldaan, is een aanmaning verzonden (150 aanmaningen op 874 aanslagen). Het totaal bedrag van alle aanslagen gemeentelijke belastingen 2005 bedroeg 1.032.500,00 , het bedrag waarvoor aangemaand moest worden bedroeg 168.000,00. De aanmaningen zijn 7 juli j.l. verzonden. Betrokkenen hadden uiterlijk 10 dagen de tijd de aanslag als nog te voldoen.
Wij zijn genoodzaakt aanslagen die na deze termijn nog niet (volledig) zijn voldaan over te dragen aan de belastingdeurwaarder. De belastingdeurwaarder ondersteunt de invordering van de gemeentelijke belastingen door middel van dwangmaatregelen. Hieraan zijn kosten verbonden en deze kosten komen voor rekening van de belastingplichtige.
Indien u naar aanleiding van de ontvangst van een aanmaning nog niet bent overgegaan tot betaling, dan verzoeken wij u dat alsnog per omgaande te doen. U voorkomt hiermee onnodige kosten. Uiteraard bestaat de mogelijkheid dat u in de veronderstelling verkeerde dat u uw aanslag tijdig en volledig had voldaan, terwijl u toch een aanmaning hebt ontvangen. In dat geval verzoeken wij u contact op te nemen met mevrouw Horn (452727) , zodat één en ander uitgezocht kan worden.
Natuurlijk worden geen dwanginvorderingsmaatregelen genomen ten aanzien van belastingplichtigen die tijdig, dat wil zeggen voor 15 april 2005 een betalingsregeling getroffen hebben met onze comptabele, en zich aan die betalingsregeling hebben gehouden.

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om vergunning is ingekomen:
lichte bouwvergunning

·De heer A. de Wit, voor het veranderen van een voorgevel op het perceel Lutinelaan 26 (ingekomen 14 juli 2005). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevr. B. Verheij
Bouw- en woningtoezicht: mevr. J. van der Wal
telefoon: 0562-45 27 19.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunning hebben verleend:
vrijstelling en reguliere bouwvergunning

·De heer R. van Heerde, voor de vervangende nieuwbouw van een bedrijfsloods op het perceel Korenmansweg 21 (verzonden 13 juli 2005). Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen. Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719

openingstijden gemeentewerf
Het blijkt dat er veel mensen zijn die, ondanks dat de tijden staan aangegeven op het toegangsbord, niet weten wanneer de werf is geopend. Deze tijden zijn maandag, woensdag en vrijdag van 10:30 uur tot 11:30 uur.
Alleen dan is het mogelijk om afval te brengen (ook papier, glas en ijzer). Indien er personeel aanwezig is zal het hek openstaan en is het wel mogelijk om te tanken.

zomeragenda
woensdag 20 juli 2005
kunstmarkt op het Kerkplein
donderdag 21 juli 2005
concert bij kaarslicht door St. Mary's Boys Choir, aanvang 15.00 uur.

telefonische bereikbaarheid gemeentehuis
Vanaf vrijdag 22 juli is het gemeentehuis op het algemene nummer 452700 's middags niet meer bereikbaar. Het gemeentehuis is dus 's ochtends telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur t/m 12.00 uur.
's Middags is het gemeentehuis telefonisch bereikbaar tussen 14.00 uur en 16.00 uur van maandag t/m donderdag.

de dorpsomroeper
De huidige dorpsomroepers hebben hun team versterkt met een nieuwe collega. Jan Stuivenga is bereid gevonden de taak van dorpsomroeper samen met de huidige omroepers op zich te nemen. Het team bestaat nu uit Jaap Boersma (tel. 451440), Stoffel Foppen
(tel. 451833), Gerrit Grijpstra (tel.453203) en Jan Stuivenga (tel. 451792). Het tarief voor het laten omroepen van een bericht is 10,00. Zoals bekend worden alleen berichten met een niet-commercieel karakter omgeroepen.