Stad Utrecht, 10.05 uur

Utrecht 18-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren en onder invloed van alcohol was.

Omstreeks 20.10 uur zagen agenten een man in zijn auto niet handsfree bellen. Ter hoogte van de De Muinick Keizerlaan kreeg de 50-jarige bestuurder uit Utrecht een stopteken. Het bleek dat de Utrechter zich niet kon legitimeren en geen papieren van de auto bij zich had. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen. Op het bureau bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 330 ug/l uit. Tevens bleek dat zijn rijbewijs al eerder ongeldig was verklaard. Proces-verbaal is opgemaakt.

Mishandeling

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 36-jarige man uit IJsselstein aangehouden voor mishandeling.

Omstreeks 05.30 uur viel de 36-jarige man een 38-jarige vrouw lastig in een uitgaansgelegenheid aan de Loeff Berchmakerstraat. Toen de vrouw hier iets van zij, kreeg zij een stomp in haar gezicht. Door beveiligingspersoneel van de gelegenheid werd hij uit de zaak gezet en aangehouden door de politie. In het dienstvoertuig zag de verdachte kans om tegen een achterportier te trappen. Deze liep een beschadiging op. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Belediging

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag is een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden voor belediging.

Omstreeks 06.10 uur liepen surveillerende agenten op de Voorstraat, toen opeens een 24-jarige man, de agenten beledigden. Hij werd hierop aangehouden. Tijdens de aanhouding bemoeiden vrienden van de verdachte zich met de aanhouding. Zij voldeden niet aan meerdere vorderingen om zich te verwijderen. Met name een 22-jarige man uit Rotterdam gedroeg zich erg agressief. Door de dreigende situatie was het niet mogelijk om hem een bekeuring te geven. De 24-jarige verdachte werd overbracht naar het politiebureau. Twee vrienden, waaronder de 22-jarige man kwamen naar het bureau. Daar kreeg hij alsnog een bekeuring voor het niet voldoen aan een vordering. De 24-jarige man kreeg een bekeuring voor belediging.

Mishandeling

UTRECHT Op zondagochtend is een 27-jarige man uit Utrecht gewond geraakt na een mishandeling.

Omstreeks 06.15 uur reden agenten op de St. Jacobstraat. Zij zagen daar de 27-jarige man uit Utrecht gewond tegen een lantaarnpaal zitten. Hij had verwondingen aan zijn gezicht. Ook zagen zij dat een 23-jarige man uit Nieuwegein door vrienden werden tegengehouden om in de buurt van het slachtoffer te komen. Hij werd aangehouden op verdenking van mishandeling. De verklaringen van beide personen komen niet overeen. De politie heeft de zaak in onderzoek.