Politie Zeeland


---

O-4009-2005 Aanhoudingen in Renesse
Op de Roelandsweg werden maandag om 02.55 uur drie jongens aangehouden. Het betreffen een 18-jarige inwoner van Veen en twee inwoners van 17 en 18 jaar uit Wijk en Aalburg.
Zij hadden vijf bermpalen uit de grond getrokken, een boom vernield en twee reclameborden van lantaarnpalen gerukt. Ze kregen een bekeuring van ¬ 300,-.

O-4010-2005 Aanrijding in Nieuwdorp
Op de kruising Bernhardweg weE 300,-.

O-4010-2005 Aanrijding in Nieuwdorp
Op de kruising Bernhardweg west / Sloeweg vond zondag om 20.32 uur een aanrijding plaats.
Een 75-jarige Middelburgse automobiliste reed over de Bernhardweg west in de richting van Middelburg. Zij werd verblind door de zon en reed door het rode stoplicht. Uit tegenovergestelde richting kwam een 27-jarige motorrijder uit de gemeente Borsele die linksaf wilde slaan. Hij moest remmen om een aanrijding te voorkomen en ging onderuit. Voor zover bekend raakte de man niet gewond, zijn motor raakte beschadigd.

Z-4011-2005 Aanrijding in Terneuzen
Op de rotondekruising Guido Gezellestraat / Zuidlandstraat vond zondag om 19.30 uur een aanrijding plaats.
Een 20-jarige Terneuzense automnobiliste reed over de Guido Gezellestraat. Voor haar reden een 23-jarige plaatsgenoot en een 23-jarige man uit aalst (B). De laatste moest in verband met het overige verkeer afremmen, ook de 23-jarige man remde af maar de vrouw kon niet tijdig stoppen en botste tegen de auto van de 23-jarige man. Deze botste tegen de auto van de Belg. Alle voertuigen raakten beschadigd.

Z-4012-2005 Bus gedeeltelijk uitgebrand
Maandag om 00.50 uur is op de Tractaatweg bij Axel een harmonicabus van Connexion gedeeltelijk uitgebrand.
De bus was onderweg terug van de Gentse feesten en de brand ontstond door oververhitting van de motor. De chauffeur heeft de bus op een parkeerstrook langs de weg geparkeerd en de passagiers waren voor de brand de bus uit. Nadat de brand door de brandweer was geblust, bleek het achterste gedeelte volledig uitgebrand te zijn. Ook had de bus circa 100 liter dieselolie gelekt, dit werd door de brandweer van de weg gespoten. Het verkeer ondervond beperkt hinder van de brand en de daarop volgende takelwerkzaamheden.

Z-4013-2005 Jongeren stoken kampvuurtje
Bij de skatebaan op het Havenfort in Hulst werd zondag om 22.45 uur een kampvuurtje gestookt waarbij ongeveer 17 jongeren aanwezig waren.
Een van hen, een 23-jarige inwoner van Hulst, wordt verdacht van het aansteken van het vuur. Hij moet nog gehoord worden. Het kampvuur bestond uit los hout en er is verder niets beschadigd

O-4014-2005 Diefstal uit auto
In de nacht van zondag op maandag werd op de Hageweg in Bruinisse een personenauto opengebroken.
Uit de auto werden de autoradio, een navigatiesysteem en enkele tientallen euro's gestolen. De waarde van de weggenomen goederen is niet bekend.

Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.