Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave maandag 18 juli

* ONGEREGELDHEDEN TIJDENS NELSON MANDELA FESTIVAL

ROTTERDAM - Tijdens het Nelson Mandela festival op de Mijnsherenlaan waren zondagavond verschillende ongeregeldheden waarbij in totaal 15 verdachten werden aangehouden. Tegen het einde van het festival vonden een paar vechtpartijen plaats, waarbij meerdere personen elkaar met onder andere een fietsketting en een stok te lijf gingen. Door snel ingrijpen van de politie konden de vechtenden worden aangehouden, terwijl de Bereden Brigade het publiek op afstand hield. Rond half tien was de openbare orde weer hersteld. Tijdens het festival werden onder andere 48 personen beboet voor alcoholgebruik op straat en 12 bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Tevens werden door controleurs van de Warenwet zes bestuurlijke boetes, in totaal 450 euro en twee officiële waarschuwingen uitgereikt naar aanleiding van het aantreffen van bedorven voedsel bij diverse eetkramen.


* VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Naar aanleiding van een melding van huiselijk geweld stelde politiepersoneel van district Oost, zondagavond rond vijf voor twaalf, een onderzoek in in een woning aan de Kerkhofstraat. Hier troffen zij een 20-jarige Rotterdamse aan die door haar vriend ernstig was mishandeld. De vrouw werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum met onder andere een gebroken sleutlebeen, een hersenschudding en inwendig letsel. Rond drie uur, in de nacht van zondag op maandag, werd de verdachte, een 24-jarige Rottedammer aangehouden voor de woning aan de Kerkhofstraat. De verdachte werd ingesloten.


* GRAFFITISPUITER AANGEHOUDEN
Een 47-jarige man uit Gouda werd zondagmorgen rond kwart voor negen, door agenten van het district Oost aangehouden nadat hij op een geluidswal langs de rijksweg A20 graffiti had gespoten. De agenten kwamen ter plaatse naar aanleiding van een melding en zagen de man bezig terwijl hij de graffiti aanbracht met behulp van kartonnen lettermallen. De man is aangehouden en overgebracht naar het bureau, zijn materialen werden in beslag genomen.


* MAN REDT MAN VAN VERDRINKINGSDOOD
RIDDERKERK - Een 53-jarige inwoner uit Ridderkerk heeft zondagmiddag rond kwart voor vier een 77-jarige inwoner uit Hendrik Ido Ambacht van de verdrinkingsdood gered. De redder reed op zijn fiets over het fietspad langs de Pruimendijk toen hij in de sloot een man met een rolstoel zag liggen. Direct hierop sprong de 53-jarige man in het water en hield het hoofd van het slachtoffer boven het water. Een passerende fietser, een 40-jarige Ridderkerker, heeft vervolgens bij de dichtstbijzijnde boerderij de hulpdiensten geïnformeerd, waarna het slachtoffer werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De beide redders zullen in het zonnetje worden gezet voor hun reddingsactie.