Ingezonden persbericht


Aventeon krijgt nieuwe financiele injectie van 3i, intel capital en tvm

Onderneming in software voor mobiele diensten en logistiek workflow management,
haalt kapitaal op uit tweede financieringsronde

Amsterdam, 18 juli 2005 - Aventeon, de internationale aanbieder van softwareoplossingen voor mobiel workflow management, heeft met succes een tweede financieringsronde afgerond. 3i, Intel Capital en TVM brachten met een nieuwe inbreng van 5 miljoen USD, hun totale investering in Aventeon nu tot 9,5 miljoen USD.

De technologie van Aventeon voor real-time workflow management maakt uitwisseling van workflow-gegevens tussen mobiele werknemers en back-end systemen binnen bedrijven mogelijk. Grote bedrijven zoals DHL Express, ENECO Energie, Essent Energie, Vodafone en Stadtwerke Munich hebben hun complete mobiele workflow management opgebouwd rond de software-oplossingen van Aventeon: Service.ONE en Logistics.ONE. Deze software zorgt dat mobiele werknemers continu kunnen beschikken over de meest recente informatie door het leveren van een snelle, transparante en directe uitwisseling van gegevens.

Tornado Insider: Aventeon behoort tot de Top 100 van Europa In januari 2005 werd Aventeon, als bekroning van hun geavanceerde technologie, uitverkoren tot een van de top 100 high-tech bedrijven in Europa.
De Tornado Top 100 Award wordt toegekend aan uitzonderlijke starters in Europa en Israël. De winnaars worden geselecteerd uit meer dan 1000 bedrijven die hun technische innovatie en zakelijk succes reeds hebben bewezen. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.tornado-insider.com.

2004 een succesjaar
De resultaten en het aantal werknemers van Aventeon zijn het afgelopen jaar verdrievoudigd. Een van de hoogtepunten van 2004 was het binnenhalen van grote nieuwe klanten in Europa, waaronder DHL Express, de nutsbedrijven van de stad München en de internationale IT dienstverlener Ascom Nira. Aventeon heeft succesvolle partnerrelaties opgebouwd met T-Systems, France Telecom, Atos Origin, Unilog en software provider IVU. Om haar technologische voorsprong te behouden heeft Aventeon haar ontwikkelingscentrum in India uitgebreid en een tweede vestiging geopend in het IT-centrum Bangalore, waar nu meer dan 40 medewerkers software ontwikkelen.

De nieuwe, nu ontvangen fondsen zijn bedoeld voor uitbreiding van de Europese activiteiten. Het bedrijf heeft vorig jaar een kantoor in Parijs geopend en er is verdere uitbreiding gepland in het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Daarbij ligt de nadruk op uitbreiding van de directe verkoopafdelingen en groei van het bestaande partnernetwerk. Aventeon legt zich daarbij met name toe op de belangen van system integrators die gespecialiseerd zijn in het implementeren en integreren van de mobiele software van Aventeon bij hun klanten. Daarnaast wil Aventeon verder investeren in haar 'best of breed' mobiele softwarepakketten Service.ONE and Logistics.ONE.

Karel Dörner, oprichter en CEO van Aventeon: "Onze strategische doelstelling op lange termijn is om nummer één te worden binnen de markt voor software voor mobiel workflow management. Dit kunnen wij bereiken door ons consequent te richten op sectoren als nutsbedrijven, transport en logistiek, geavanceerde productiebedrijven en telecom, waarvoor de mobiele workflow bedrijfskritisch voor de serviceverlening is. Daarnaast breiden we ons internationale partnernetwerk van system integrators uit voor schaalvergroting van de uitrol van onze software."

Joern Pelzer, Investment Manager van 3i en lid van de Raad van Bestuur van Aventeon, bevestigt dit:"Wij baseren onze investeringsbeslissingen op de omzetgroei van Aventeon, en op het feit dat grote, vooraanstaande bedrijven hebben gekozen voor Aventeon software voor real-time informatieuitwisseling met hun mobiele buitendienst. Wij willen de internationale expansiestrategie van het bedrijf verder ondersteunen."

Over Aventeon
Aventeon ontwikkelt en verkoopt 'best of breed' en 'ready to use' software voor real-time mobiel workflow management. Aventeon Service.ONE en Aventeon Logistics.ONE zijn bedrijfsapplicaties die specifiek zijn ontwikkeld voor en afgestemd op de behoeften van technische en logistieke buitendiensten. In deze applicaties is de unieke Mobile Business Studio (MBS) van Aventeon geïntegreerd, die gemakkelijke en flexibele aanpassing en uitbreiding van de mobiele applicaties mogelijk maakt. Aventeon Service.ONE en Logistics.ONE zijn bedrijfskritische software-oplossingen voor nutsbedrijven, geavanceerde productiebedrijven, de olie- en gassector, telecombedrijven en de transport- en logistieke sector.
Aventeon levert haar producten en diensten aan klanten binnen het Global 2000 segment, waaronder DHL Express, ENECO Energie, Essent Energie, Vodafone en Munich Utility. Aventeon is in 2000 opgericht en heeft momenteel meer dan 80 werknemers verspreid over de kantoren in de USA (Seattle), Duitsland (München), Frankrijk (Parijs), Nederland (Ede), India (Bangalore) en Engeland (Thame Oxon). Aventeon wordt financieel ondersteund door Intel Capital, 3i en Techno Venture Management.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Aventeon www.aventeon.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text 100 B.V.
Gerhilde Ammerlaan
Tel: (0)20 530 43 33
E-mail: Gerhilde.Ammerlaan@text100.nl