Politie Hollands Midden

Datum: 18 juli 2005

Lisse Getuigenoproep De politie is op zoek naar personen die getuigen zijn geweest van een brand die op 14 juli, omstreeks 23.30 uur, woedde in een school aan de Achterweg. Vermoedelijk is de brand aangestoken. Eerder die nacht we er ook een container in de brand gestoken en een bushokje vernield. Getuigen van deze gebeurtenissen worden ook verzocht zich te melden. De politie is in het bijzonder op zoek naar een vrouw die eerder een getuigenis aflegde over een jongen die zij had zien wegrennen van de school. Getuigen en deze vrouw kunnen zich melden bij de politie via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Noordwijkerhout Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op zaterdag 16 juli rond 06.50 uur op de Pilarenlaan een 21-jarige man uit Noordwijkerhout aan. De man maakte deel uit van een groep die verhaal ging halen bij een 29-jarige man uit Noordwijkerhout. Hij werd er voor aangezien dat hij geld had meegenomen na zijn bezoek aan de woning van de verdachte. Bij het verhaal halen ontstond ruzie waarbij de 29-jarige klappen kreeg en daardoor een bloedneus opliep. De verdachte kreeg een proces-verbaal voor de gepleegde mishandeling en werd na zijn verhoor weer op vrije voeten gesteld.

Sassenheim Inbraak in woning

De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Hoofdstraat. De inbraak vond plaats op zondag 17 juli tussen middernacht en 09.00 uur. Vermoedelijk wist men via de brievenbus een deurslot te openen. Uit de woning werden diverse goederen zoals een mobiele telefoon, een portemonnee met inhoud, ansichtkaarten, een rekenmachine en ansichtkaarten gestolen. Een deel van deze goederen werd die ochtend op de Keerweerlaan terug gevonden. Van de dader ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Katwijk Inbrekers overlopen

Twee nog onbekende mannen braken op maandag 18 juli kort na middernacht in in een woning aan de Krab. Een klein raampje van een slaapkamer werd opengebroken. Daarbij werd het luxaflex van de kamer nogal bewogen. Dit geluid alarmeerde de in de woning aanwezige bewoners. Toen deze afgingen op het geluid zagen zij twee mannen wegrennen. Zij hadden niet de kans gekregen om iets uit de woning te stelen. De politie stelde nog wel onmiddellijk een uitgebreid onderzoek in de omgeving in maar van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Katwijk Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op zaterdag 16 juli, rond 02.40 uur, op de Sluisweg een 49-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Kort voor zijn aanhouding had hij een 34-jarige Katwijker daar op straat mishandeld door hem een vuistslag op zijn kin te geven. Hij was uit om ruzie met de Katwijker te zoeken omdat hij in een kort verleden een caféverbod van hem had gekregen vanwege de overlast die hij daar veroorzaakte. Op het moment dat hij sloeg stopte er een politieauto en kon hij onmiddellijk ingerekend worden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Na zijn verhoor werd hij in de vroege ochtend weer op vrije voeten gesteld.

Katwijk Politie onderzoekt mishandeling

De politie onderzoekt de mishandeling van een 56-jarige man uit Katwijk. Op zaterdag 16 juli, rond 08.45 uur, viel een man hem lastig bij zijn woning aan de Sluisweg. De man, vermoedelijk iemand door wie de Katwijker al langere tijd wordt lastiggevallen, klom over de tuinmuur, maakte ruzie en gooide een GFT-bak. De bak raakte de Katwijker waardoor deze een kleine wond aan zijn hoofd opliep. De dader maakte zich vervolgens uit de voeten. Een onderzoek door de politie naar de dader heeft tot op heden nog geen resultaat opgeleverd.

Katwijk Politie onderzoekt vechtpartij

De politie onderzoekt een vechtpartij aan de Troelstrastraat. Op vrijdag 15 juli kreeg de politie rond 22.30 uur een melding dat daar gevochten zou worden door een grote groep jongeren. Toen de politie arriveerde stoof het overgrote deel uiteen. Wel begreep de politie dat de aanleiding vermoedelijk was een eerdere ruzie die dag tussen betrokkenen aan de Groen van Prinstererrerweg. Men kwam vermoedelijk verhaal halen op een adres van één van de betrokkenen. Door de vechtpartij raakte een geparkeerde auto van een bewoonster aan de Troelstrastraat licht beschadigd. Zij heeft aangifte gedaan.

Katwijk Aanrijding

Een 34-jarige fietser uit Den Haag verleende op zaterdag 16 juli rond 21.00 uur komende vanaf het fietspad van de Zuidduinen geen voorrang aan een over de Sportlaan rijdende 20-jarige automobilist uit Katwijk. Bij de aanrijding liep de fietser rug- en beenletsel op. Hij werd overgebracht naar het LUMC. De vrouw van de Katwijker werd voor onderzoek overgebracht naar het Diaconesseziekenhuis. De werking van de veiligheidsgordels veroorzaakten buikklachten bij haar.

Rijnsburg Aanrijding

Op de kruising Kamerlingh Onnesstraat met de Van Driestenstraat ontstond zaterdag 16 juli rond 23.30 uur een aanrijding tussen een 26-jarige automobilist uit Rijnsburg en een 16-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. De automobilist had de bromfietser bij het links afslaan over het hoofd gezien. Met verwondingen aan het gezicht en een knie werd de bromfietser overgebracht naar het LUMC. Een 16-jarige Rijnsburgse die bij de bromfietser achter op zat klaagde wel over een pijnlijk been maar hoefde niet naar een ziekenhuis gebracht te worden.

Rijnsburg Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 16 juli een alcoholcontrole gehouden op het Noordeinde en de Noordwijkerweg. De controle werd gehouden na het oefenduel tussen de Rijnsburgse Boys en Ajax. Tijdens de wedstrijd werd geen alcohol geschonken. Na de wedstrijd werd in de kantine omgeroepen dat er op alcohol gecontroleerd zou worden. Bij de controle bleek een 53-jarige Katwijker, die overigens niet naar de voetbalwedstrijd was geweest, te veel te hebben gedronken, namelijk 320 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. In totaal hebben 267 mensen de blaastest afgelegd.

Rijnsburg Onder invloed op de brommer

De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli een 17-jarig meisje uit Katwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen haar rond 01.30 uur met een vriendin achterop op de brommer rijden over de Chrisitinalaan. Ze had haar licht niet aan. Bij controle bleek ze meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken, namelijk 395 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal.

Oegstgeest Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft vrijdag 15 juli het rijbewijs van een 52-jarige Leidenaar ingevorderd wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 19.15 uur op de Rijksweg A44 rijden. Hierbij reed hij half op de vluchtstrook. Uit de ademanalyse bleek dat hij veel meer dan de limiet van 220 ug/l had gedronken, namelijk 865 ug/l. Boven de 570 ug/l wordt altijd het rijbewijs ingevorderd.

Leiden Politie houdt verdachte van steekpartij aan

De politie hield op vrijdag 15 juli rond 15.20 uur op de Langegracht een 53-jarige man uit Leiden aan. De politie was op zoek naar de man omdat hij er van werd verdacht een 26-jarige plaatsgenoot met een mes in zijn buik te hebben gestoken. De steekpartij vond rond 15.00 uur plaats in een achtertuin van een woning aan de Johan Willem Frisostraat. Het slachtoffer werd met een buikwond overgebracht naar het LUMC. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet duidelijk. Mogelijk dat de verdachte het slachtoffer verdacht van het stelen van zijn mobiele telefoon en verhaal bij hem ging halen. De politie onderzoekt dit. De verdachte is vandaag voorgeleid bij de officier van justitie.

Leiden Inbraak in woningen

De politie onderzoekt twee woninginbraken. De inbraken werden gepleegd op klaarlichte dag van zaterdag 16 juli. Er werd ingebroken in een woning aan de President Steinstraat en de Vendelstraat. Welke goederen werden gestolen is nog niet bekend. Wel bevond zich er een mobiele telefoon onder. De bewoonster van de woning aan de Vendelstraat overliep bij het thuiskomen twee jongens uit de richting van de woning komen en op een fiets wegrijden.

Leiden Politie sust vechtpartijen De politie heeft in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli, een achttal personen aangehouden nadat zij verwikkeld waren in vechtpartijen. De eerste vechtpartij vond plaats op de Rijnsburgersingel. Hier werden drie personen, een 25-, een 38- en een 41-jarige Leidenaar aangehouden. Allen geven tijdens hun verklaringen een andere reden voor de vechtpartij aan. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht. De tweede vechtpartij waarbij vijf personen werden aangehouden vond plaats op de Oude Vest. Vier Leidenaren, in de leeftijd van 17, 20, 31 en 32 jaar en één 27-jarige inwoner van Voorschoten zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij een verklaring hebben moeten afleggen. Ook hier is de reden voor de vechtpartij nog niet achterhaald.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 16 juli een 26-jarige Leidenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen hem rond 05.15 uur op de Middelstegracht rijden en lieten hem ter controle stoppen. De ademanalyse wees 340 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Voorschoten Onder invloed

De politie heeft zaterdag 16 juli een 26-jarige man uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem op de Leidseweg rijden rond 03.30 uur en liet hem ter controle stoppen. De ademanalyse wees 250 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leiderdorp Alcoholcontrole

De politie heeft vrijdag 15 juli een alcoholcontrole gehouden op de Ericalaan. Hierbij is een 45-jarige vrouw uit Leiderdorp aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat ze te veel had gedronken, namelijk 465 ug/l. De limiet is 220 ug/l. Ze kreeg een proces-verbaal. Ook in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli hield de politie een alcoholcontrole, ditmaal op de Muzenlaan. Hierbij is een 24-jarige Alphenaar aangehouden. Hij blies 620 ug/l. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Dit gebeurt standaard boven de 570 ug/l.

Alphen a/d Rijn Onder invloed tegen lantaarnpaal

De politie heeft zaterdag 16 juli het rijbewijs van een 44-jarige Alphenaar ingevorderd. Deze was op de Hooftstraat onder invloed van alcohol met zijn bestelbus tegen een lantaarnpaal aangereden. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse en gedroeg zich agressief Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Alphen aan den Rijn Mishandeling

Op vrijdag 15 juli werden op de Euromarkt, omstreeks 18.25 uur, drie mannen aangehouden op verdenking van mishandeling van elkaar. Het gaat om een 53-jarige man en zijn 24-jarige zoon uit Alpen aan den Rijn en een 31-jarige man uit Leiden. Laatstgenoemde beweert geslagen te zijn door beide Alphenaren, terwijl zij beweren dat zij juist door de Leidenaar geslagen werden. Het zou gaan om een zakelijk conflict waarvan beide partijen claimen dat zij dit wilden uitspreken waarna de situatie uitliep om een handgemeen waarbij de heren onder andere een bloedneus opliepen.

Alphen aan de Rijn Mishandeling

Op maandag 18 juli, omstreeks 01.45 uur, is een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn op de Cantharel ter hoogte van een zwembadlocatie, aangehouden op verdenking van mishandeling van een 45-jarige man uit Oegstgeest, die er een gezwollen oog aan overhield. De mishandeling vond eerder, rond een uur of 01.00 uur, vlakbij plaats in een horecagelegenheid aan de Cantharel waar het slachtoffer werkzaam was. De verdachte, een bekende van de horecazaak, kwam daar rond een uur of 01.00 uur binnen en ging buiten op het terras zitten om wat te drinken. Nadat hem was medegedeeld dat de bar zou gaan sluiten, toonde hij opeens agressief gedrag waarna een aantal klanten hem in bedwang probeerden te houden. De horecamedewerker probeerde de Alphenaar vervolgens tot bedaren te brengen, wat in eerste instantie leek te lukken, maar vervolgens werd hij opeens op zijn oog geslagen. Ook sloeg de verdachte een andere medewerker. Daarna rende de verdachte weg richting het zwembad en werd daar later aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Het is niet duidelijk waarom de man zich zo agressief opstelde.

Alphen a/d Rijn Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van zondag 17 op maandag 18 juli bij een alcoholcontrole op de President Kennedylaan een 33-jarige Alphenaar aangehouden. De man blies 345 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. De man kreeg een proces-verbaal.

Woubrugge Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 16 juli het rijbewijs van een 68-jarige man uit Zoeterwoude ingevorderd. De politie kreeg een melding dat op de Herenweg een man onwel zou zijn geworden. Hij zat hier naast zijn auto. Hij bleek echter onder invloed te zijn. De ademanalyse wees 850 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l en vanaf 570 ug/l vordert de politie het rijbewijs in.

Roelofarendsveen Onder invloed

De politie heeft vrijdag 15 juli een 53-jarige man aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten spraken de man aan op de Lupinestraat omdat de man zonder helm op zijn bromfiets reed. Hierbij roken ze een alcohollucht. De ademanalyse wees 375 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hazerswoude-Dorp Diefstal uit woning

Op vrijdag 15 juli zijn, tussen 16.00 en 16.30 uur, in een woningboerderij aan de Voorweg diverse sieraden gestolen. Van de inbreker ontbreekt momenteel elk spoor. De eigenaar van het huis, een 61-jarige vrouw, was die ochtend met haar man in de tuin bezig toen zij een onbekende man op zijn fiets richting hun erf zag rijden. De man stapte daarna van zijn fiets af en sloeg linksaf richting een openbare plek naast het huis waar een aantal bomen staan. Aangezien sommige wandelaars en fietsers dat vaker doen, sloeg de vrouw er geen acht op en werkte verder in haar tuin. Na ongeveer 10 minuten liep zij haar huis aan de achterzijde binnen en trof daar opeens weer dezelfde man aan. Ze verzocht de man dringend weg te gaan, waarna hij antwoordde dat hij al eerder bij haar was geweest om te vragen naar oud ijzer, wat niet waar was. De man verliet vervolgens het huis. Het is niet duidelijk in welke richting hij reed. De man is vermoedelijk via een ander erf bij de achterzijde van het huis gekomen waar de achterdeur openstond. Pas de volgende ochtend ontdekte de bewoonster dat een aantal van haar sieraden ontvreemd waren van een tafeltje. Het gaat om een gouden horloge, een gouden ketting met een parel en diamantjes met bijbehorende gouden armband en een gouden ketting met een gouden hanger. De signalement van de man is: ongeveer 30 jaar, normaal postuur, circa 1.80 meter lang, blank met zwart stekelig haar, gekleed in een rood shirt met lange mouwen, donkere broek en met een normale fiets. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de politie via het algemeen telnr. 0900-8844.

Ter Aar Geweld zonder wapen

Op 16 juli jl. hield de politie, rond 07.45 uur, een 37-jarige man uit Ter Aar aan op verdenking van mishandeling van een 28-jarige man uit dezelfde plaats. Laatstgenoemde was in de woning van een vrouwelijke bekende, die hem eerder echter de toegang tot het pand had geweigerd en hem daarna diverse malen had verzocht de woning te verlaten. De 28-jarige man had zich daar niets van aangetrokken en was na drugsgebruik op de bank in slaap gevallen. De bewoonster heeft vervolgens haar huisgenoot, de 37-jarige verdachte, gewaarschuwd, die de slapende man vervolgens zou hebben wakker geslagen en hem het huis uitgegooide. Het slachtoffer hield een bebloede mond over en pijn aan zijn tanden. De verdachte moet zich voor de rechter verantwoorden en het slachtoffer is aangeklaagd wegens huisvredebreuk.

Bodegraven Inbraak in woning Op zaterdag 16 juli, omstreeks 15.00 uur, is er een onbekende man een huis aan de Emmakade binnengedrongen. De bewoonster van het huis, een 65-jarige vrouw, was op dat moment in de tuin aanwezig. Toen zij naar binnen ging liep zij de onbekende man tegen het lijf. De man deed net alsof hij iets aan haar wilde verkopen. Door krachtig optreden van de vrouw is de man naar buiten gegaan, zij heeft haar buurman erbij geroepen die vervolgens de man aanhield. De man wist echter los te komen en in een auto te vluchten. De buurman heeft de politie ingeschakeld en zij zijn in de buurt gaan zoeken naar de auto. De man en de auto is echter niet meer gesignaleerd. Uit de woning blijkt een geldbedrag te zijn meegenomen.

Boskoop Pogingen inbraak In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli is er in drie woningen in Boskoop geprobeerd in te breken. In twee woningen aan de Gentiaan en in één woning aan het Noordeinde hebben vermoedelijk twee mannen de intentie gehad spullen uit woningen te stelen. In alle drie de gevallen zijn de mannen gestoord tijdens hun werkzaamheden. De mannen zijn vervolgens zonder buit weggekomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda Inbraken in woningen De politie heeft aangiften opgenomen van eigenaren van woningen waar in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli is ingebroken. Uit een woning aan de Vossenburchkade, aan de Noordhoef en aan de Gravin Jacobastraat werden spullen, waaronder bankpassen meegenomen. Na de melding van inbraak aan de Gravin Jacobastraat kreeg de politie de melding dat omstanders een jongen met een laptop zagen lopen. De jongen voldeed aan het signalement van een getuige die een jongen een aantal malen eerder die nacht door de straat had zien lopen. De politie stelde een zoektocht in maar de jongen is toch weggekomen. Na de inbraak op de Noordhoef heeft de politie wel een aanhouding kunnen verrichten. De verdachte een 34-jarige Gouwenaar is ingesloten. Een melder had de politie gebeld en gewezen op de man, nadat hij inbraakgeluiden had gehoord en een man zag weggaan. De politie hield de man aan en vond in zijn tas inbraakwerktuigen en spullen vermoedelijk afkomstig van inbraken.

Gouda Aanhouding na beledigen en intentie aanrijden Twee parkeercontroleurs zijn op woensdag 13 juli, omstreeks 11.15 uur, nadat zij een bon hadden uitgeschreven voor een verkeerd geparkeerde auto door de eigenaar van deze auto beledigd. De eigenaar van de auto, een 46-jarige man uit Rotterdam, had zijn auto geparkeerd op de Crabethstraat en is vervolgens in zijn auto gestapt en met volle vaart weggereden. Hierbij raakte hij rakelings één van de parkeercontroleurs die net op tijd weg kon stappen om erger te voorkomen. De Rotterdammer heeft zich op vrijdag 15 juli vrijwillig gemeld bij de politie. In zijn verklaring geeft hij aan spijt te hebben van zijn daad.

Gouda Onder invloed

De politie heeft zondag 17 juli rond 03.15 uur een 55-jarige man uit Reeuwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij werd ter controle staande gehouden op de Bleulandweg en bleek meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken, namelijk 435 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Gouda Onder invloed

De politie heeft zaterdag 16 juli een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie reed achter hem op de A12 en zag dat hij een kapot achterlicht had. Hierop hebben ze de man laten stoppen waarna bleek dat hij meer dan de limiet van 220 ug/l had gedronken, namelijk 330 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Reeuwijk Aanhouding na geweld De politie heeft een 20-jarige Haagse verdachte aangehouden op verdenking van het plegen van geweld tegen een 23-jarige Gouwenaar. Op zondag 17 juli, omstreeks 04.30 uur mishandelde de verdachte samen met een andere man de Gouwenaar op de Dorpsweg. Voor nog onbekende reden werd de Gouwenaar geschopt en van zijn fiets werd afgeslagen. Twee mannen uit Waddinxveen, een 20-jarige en een 21-jarige worden als getuigen gehoord.

Stolwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft in de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juli het rijbewijs ingevorderd van een 47-jarige man uit Eindhoven. De politie reed hem tussen Stolwijk en Bergambacht tegemoet waarbij de Eindhovenaar op de weghelft van de politie reed. De politie waarschuwde hem met lichtsignalen en kon net een aanrijding voorkomen. Hierop is de politie gekeerd en heeft de man laten stoppen op de Benedenkerkseweg. De ademanalyse wees 660 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l vordert de politie het rijbewijs in.

Waddinxveen Onder invloed

De politie heeft vrijdag 15 juli een 37-jarige man uit Waddinxveen aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man met ongeveer 60 km/uur op een 30km-zone rijden op de Peppelhorst rijden. Hierop hebben ze hem ter controle laten stoppen. De ademanalyse wees 230 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --