PERSBERICHT - 2005-07-18

Volkskrant: "Eén van leukste nieuwkomers van afgelopen maanden"

Reismagazine Columbus maakt goede start

Het op 1 juni nieuw op de Nederlandse en Belgische markt verschenen reismagazine Columbus is sterk van start gegaan. We weten niet van ons overkomt, zegt hoofdredacteur Matthijs de Groot. Het blad is er positief ontvangen en de kritieken zijn lovend. In de eerste maand hebben al meer dan 2.500 lezers zich als abonnee gemeld.

Leukste nieuwkomer De formule, die met name bestemmingen behandelt die afwijken van de gebaande paden, blijkt hiermee zeer te worden gewaardeerd. De Volkskrant noemde Columbus in een recensie een van de leukste nieuwkomers in de kiosk van de afgelopen maanden. (...) De variatie aan verhalen is groot en de vormgeving van Jarno Aafjes- een feest. De reportages zijn goed geschreven en bieden veel praktische informatie. Bovendien maakt het blad veel ruimte vrij voor de vaak prachtige fotografie.

Opvallend fraai voorbeeld daarvan is de fotoreportage 'Badmode 2006' van adjunct-hoofdredacteur Louise ten Have uit de Dominicaanse Republiek.

Fotografie
In zijn voorwoord voor het eerste nummer hoopte De Groot al, dat de lezers met name zouden waarderen dat in de Columbusformule veel plaats wordt ingeruimd voor de fotografie. Ook het kaartwerk is mooi en ruim van opzet en daardoor duidelijk en informatief en prima bruikbaar voor onderweg. De vormgeving is speels én harmonisch, met voldoende variatie om van begin tot eind te blijven boeien.

Volgende editie
De volgende, 188 paginas tellende, editie van Columbus verschijnt op 12 september in een oplage van 35.000 exemplaren op ruim 5.000 verkooppunten in Nederland en België. In deze editie wederom aandacht voor bijzondere ver-weg bestemmingen, ongerept Europa en citytrips.

Columbus richt zich op jonge mannen en vrouwen van 25 - 45 jaar, boven modaal en stedelijk. Columbus is voor deze doelgroep een inspiratie- en ideenbron voor de periode tussen hun verschillende reizen in.

Het magazine verschijnt dit jaar na het septembernummer nog één keer, en wel eind november, waarna het vanaf 2006 vier keer per jaar zal verschijnen. Columbus kost in de winkel 6,95 en is een uitgave van Uitgeverij Columbus in Haarlem.