Politie Drenthe

maandagmorgen

Assen 18-07-2005

Met drank op achter het stuur

AMEN - De politie heeft zondagavond in het ziekenhuis in Assen een bloedproef gevorderd van een 46 jarige automobilist uit Beilen. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man raakte gewond toen hij op de Amen tussen Hooghalen en Amen in een flauwe bocht rechtdoor reed en tegen een boom botste. Hij is door de brandweer uit het wrak van zijn auto gehaald en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. 05161227.

ROLDE - De politie heeft zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 61 jarige automobilist uit Vries. De man liep tegen de lamp toen hij op de Stationsstraat in Rolde met zijn auto tegen een boom botste. Volgens hem omdat een auto voor hem plotseling op de rem stond. De politie vermoedt dat de oorzaak meer gezocht moet worden in het feit dat de man met maar liefst 2.76 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur had gezeten. In verband met de schade heeft de politie ook het kentekenbewijs van 's mans auto ingenomen. 05161144.

Veel schade bij auto-inbraak

WILHELMINAOORD - Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag bij een inbraak in een geparkeerde auto op de Koningin Wilhelminalaan forse schade veroorzaakt toen ze de inhoud van een blik motorolie in het interieur van de auto hebben verspreid. Naast de vernieling is nog een mobiele telefoon gestolen.

Het hele interieur is door de vernieling aan vervanging toe. Getuigen worden verzocht zicht te melden bij de politie. 05161114

Politie houdt inbrekers aan

HOOGEVEEN - De politie heeft zondagnacht in de Hoofdstraat in Hoogeveen op heterdaad een 34 jarige inwoner van Emmen aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. De man werd na een melding van een omwonende en een korte achtervolging door de politie aangetroffen in de bosjes van op de Beukemastraat / Het Haagje in Hoogeveen. Al gauw kwam vast te staan dat de man betrokken was bij een inbraak in een schoenenzaak aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. In het pand was de hele zaak overhoop gehaald. De politie is op zoek naar een tweede verdachte; hij wist te ontkomen. 05161244

ZUIDLAREN - De politie heeft na goed observatiewerk van een getuige in de nacht van zondag op maandag even na drieën twee 15 jarige jongens uit Zuidlaren aangehouden op verdenking van inbraak in de oliebollenkraam op de Brink in Zuidlaren. Ze zijn na voorgeleiding ingesloten Op aanwijzing van de getuige trof de politie het tweetal aan op een bankje aan de Stationsweg. De jongens laafden zich aan de flesjes Smirnoff Ice die ze hadden meegenomen uit de oliebollenkraam. De politie heeft de ouders van beide verdachten zijn door de politie geïnformeerd over de aanhouding van hun zonen. 05161259.

In de cel na bedreiging politie

EMMEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag wegens bedreiging van een politieman drie inwoners van Emmen van 19, 33 en 33 jaar aangehouden en na voorgeleiding ingesloten. De politieman achtervolgde over de Min. Kanstraat in Emmen in een onopvallende politieauto een personenauto die met hoge snelheid wegreed en op de Weerdingerstraat alle verkeersregels overtrad. De snelheid lag boven de honderd kilometer per uur en de bestuurder passeerde de vluchtheuvels op zijn route aan de linkerkant. Nadat de politieman vanwege het te hoge risico de achtervolging had gestaakt trof hij de auto toch nog midden op de weg aan in Weerdinge. Nadat hij zich als politieman bekend gemaakt werden de mannen vervelend en sloten hem in. Met behulp van de inmiddels gearriveerde assistentie en het gebruik van pepperspray is het drietal aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. 05161252.