Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Arabo-Friezen stimuleringsprijs in Beekbergen

17/07/2005

Beekbergen, 17 juli 2005
De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn heeft een primeur gekregen van de Europese Arabo-Friezen Vereniging (EAFV). Mede dankzij de geweldige uitstraling van dit enige pure internationale mensportevenement in Nederland heeft de EAFV gemeend juist in Beekbergen te starten met de Arabo-Friezen stimuleringsprijs.

De EAFV is naast haar prestatiegerichte fokbeleid ook actief om de Arabo-Friezen in de sport te ondersteunen. En met succes. Het Belgische Arabo-Friese vierspan van team Schrijvers/Aerts draait sinds 1992 succesvol mee in de wereldtop. Ook de Nederlandse tweespanrijder Jacob Jan Kramer beschikt sedert afgelopen najaar over een Arabo-Fries in zijn tweespan.

De EAFV heeft een handicap berekend voor de twee-en vierspanrubriek over de drie beste resultaten in Beekbergen van de afgelopen drie jaren. Het best presterende Arabo-Friese of Fries/Arabo-Friese span wint de wisselbeker. Bovendien ligt er voor de winnaar een flinke geldprijs klaar.

De wisseltrofee zal zondag 31 juli worden uitgereikt door mevrouw Krudop, wiens man bij leven veel voor het Arabo-Friese ras en de mensport heeft betekent. De organisatie van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn is uiteraard zeer vereerd met deze primeur: `Wij waarderen het enorm dat de EAFV ons evenement heeft uitgekozen om te starten met de Arabo-Friezen wisseltrofee en wij hopen dat hiermee een nieuwe traditie wordt toegevoegd aan onze wedstrijd,' aldus voorzitter Peter Bonhof.

De internationale menwedstrijd voor twee-en vierspannen vindt van 28 tot en met 31 juli plaats in Beekbergen.
Het volledige wedstrijdprogramma, deelnemerslijst en andere informatie vindt u op:

www.caibeekbergen.nl