1e persbericht van zondag 17 juli 2005

Eindhoven 18-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen met vals geld aangehouden

Op de Markt zijn zondag rond 1.00 uur twee mannen van 22 jaar uit Burgh Haamstede en Wageningen aangehouden. Zij zouden kort voor hun aanhouding in een horecagelegenheid aan de Markt geprobeerd hebben om met een vals briefje van 50 euro te betalen. Dit is echter niet gelukt. De politie werd gewaarschuwd en de beide mannen werden ingesloten op het politiebureau. Het briefje van 50 euro is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Eindhoven: Meisjes betrapt bij wegnemen fiets

Op de Bisschop Bekkerslaan zijn zaterdag rond 19.40 uur twee meisje uit Eindhoven van 12 en 15 jaar aangehouden. Zij werden op heterdaad betrapt toen zij een fiets probeerden open te breken op de Bisschop Bekkerslaan. De meisjes zijn meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor zijn ze door hun ouders opgehaald. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Vossenbeemd is zaterdagavond ingebroken. Een ruit aan de zijkant van het pand werd vernield. Weggenomen werden voor zover nu bekend een laptop en een TFT-beeldscherm.

Best: Computers en monitoren gestolen

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Waal zijn tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 8.00 uur twee TFT-schermen en twee computers gestolen. Twee ruiten aan de voorkant van het pand werden vernield om binnen te komen.

Gemert: Dronken snorfietser botst tegen auto

Op de T-kruising Kouter Bogerd is zaterdag rond 17.10 uur een 21-jarige snorfietser uit Gemert tegen een auto gebotst. De snorfietser reed vanaf de Bogerd rechtsaf de Kouter op. Hierbij nam hij de bocht te ruim zodat hij op de linker weghelft van de Kouter terecht kwam, waar op dat moment een 36-jarige automobiliste uit Gemert reed. De snorfietser liep enkele schaafwonden en kneuzingen op. Hij bleek niet verzekerd te zijn, geen bromfietscertificaat te hebben en teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 0,80 gemeten. Zijn bromfiets werd in beslag genomen en tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oost West en Middelbeers: Man betrapt bij poging wegnemen brandstof

Op de Steenfortseweg is zondag rond 5.00 uur een 20-jarige man uit Oost West en Middelbeers aangehouden. De politie zag de verdachte met zijn auto heel dicht bij een geparkeerde vrachtwagen staan. Bij controle bleek dat de tankdop van de vrachtwagen was opengebroken en dat zich in de auto een grote tank bevond en een slang. Ook werden in de auto van de man twee busjes pepperspray gevonden. De pepperspray en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De verdachte is in de cel gezet.

Maarheeze: Zoon aangehouden na bedreiging en buitensluiten moeder

Bij de woning van zijn ouders in Maarheeze is zaterdag rond 17.45 uur een 18-jarige man uit Lunteren aangehouden. De verdachte was tegen de wil van zijn 49-jarige moeder de woning van zijn ouders binnengedrongen. Zijn moeder had hij buitengesloten. Bij hem in de woning waren zijn twee jongere broers. Hij zou ook een tuinharkje naar de moeder hebben gegooid. De man is na enkele uren zelf naar buiten gekomen, zodat de politie hem kon aanhouden. Hij is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Reusel: Man met drugs aangehouden en bon uitgedeeld voor nachtvissen

Op de Molenheide is zondag rond 00.35 uur een 22-jarige inwoner van Bladel aangehouden. De verdachte zat samen met een 25-jarige man uit Reusel bij een vijver. De 25-jarige man was aan het vissen en kreeg een bon omdat hij s nachts aan het vissen was. Dat is verboden bij deze vijver. Bij de 22-jarige verdachte trof de politie drugs aan, waaronder enkele grammen paddos en hasj, een XTC-pil, een kleine hoeveelheid speed en vier stripjes met LSD. De drugs zijn in beslag genomen en de verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Son: Woninginbraak

In een woning aan de Rooijseweg is tussen vrijdag 20.00 uur en zaterdag 10.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Weggenomen werden onder meer een koffiezetapparaat, een waterkoker, twee tuinstoelen, een koffer, een behangafstomer en een broodmachine.