Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 18 juli 2005

39 bekeuringen bij Willem II stadion

TILBURG Rond het Willem II stadion heeft de politie gistermiddag 39 bekeuringen uitgeschreven. Bij het Willem II stadion werd een markt in tweedehandse goederen gehouden en de bezoekers aan dit evenement parkeerden hun voertuigen overal, terwijl de organisatie duidelijk met borden had aangegeven waar de bezoekers konden parkeren.

Insluiper gaat met postzegel- en muntenverzameling aan de haal

BERKEL-ENSCHOT Een nog onbekende insluiper heeft gistermiddag kans gezien om uit een woning aan de Sportlaan in Berkel-Enschot twee postzegelalbums en een album met een muntenverzameling weg te nemen. De postzegelverzameling bestond uit Nederlandse postzegels vanaf 1930. De insluiper is de woning binnen gekomen door aan de voorzijde via op een balkon te klimmen. Daar stond een balkondeur open. Zowel de eerste als de zolderdieping van het huis werden doorzicht.

Politie houdt man aan na bedreiging

TILBURG In de wijk de Besterd heeft de politie gisteravond rond halfacht een 44-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man wordt verdacht van de bedreiging van zijn 32-jarige buurman. Deze laatste werd met de dood bedreigd. De aangehouden verdachte gooide ook nog met een paar dakpannen, wardoor een deur en de vloer beschadigd raakten. De buren kregen onmin met elkaar naar aanleiding van een incident uit het verleden. Omdat de verdachte militair is, is hij overgedragen aan personeel van de Koninklijke Marechaussee, dat het onderzoek voortzet. De politie heeft gisteravond van het slachtoffer een aangifte opgenomen.

Agenten pakken fietsendieven op

OISTERWIJK Twee jongens uit Oisterwijk (17 jaar oud) zijn vannacht rond tien over halféén op de Vloeiweg in Oisterwijk aangehouden. Zij worden verdacht van de diefstal van de fiets van een 26-jarige vrouw uit het Duitse Wanzleben. De fiets werd gestolen vanaf de Burgemeester Verwielstraat in Oisterwijk.

Dronken Tilburger ramt lichtmast en vlucht

TILBURG Op het parkeerterrein t Laar, dat nu is ingericht voor het plaatsen van caravans van kermisexploitanten, hebben agenten gisteravond iets voor acht uur een 24-jarige Tilburger aangehouden. Kort daarvoor had de Tilburger een aanrijding veroorzaakt en was hij met zijn auto regen een lichtmast gereden. Na de aanrijding vluchtte de Tilburger. Agenten konden hem, mede op aanwijzing van getuigen, aanhouden. In het politiebureau bleek dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol was. Hij blies iets meer dan 1.60 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Melding over ruzie leidt naar hennepkwekerij

TILBURG Agenten hebben gisteravond omstreeks kwart over elf in een woning aan de Jacob van Oudenhovenstraat in Tilburg een 27-jarige vrouw aangehouden nadat in een schuur en op de eerste verdieping van deze woning een hennepkwekerij werd aangetroffen. De politie heeft 26 assimilatielampen in beslag genomen. De politie ontdekte de kwekerijen na een melding over ruzie.

Politie houdt vechtersbaas aan

TILBURG Gisteravond rond halftwaalf hebben agenten aan het Ganzerikhof in Tilburg een 16-jarige jongen uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 22-jarige man uit Tilburg. Die werd door de verdachte met een stok op zijn hoofd geslagen. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen. Toen men de gegevens van de aangever controleerde bleek dat de 22-jarige nog een vonnis had open staan van 1307 euro en verder werd zijn opsporing, aanhouding en voorgeleiding verzocht in verband met een zware mishandeling. Hierop werd de Tilburger aangehouden en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken man op na huiselijk geweld

TILBURG Vannacht om tien over halftwee hebben agenten aan de Veluwestraat in Tilburg een 42-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 28-jarige vriendin. De man zou haar ook met de dood hebben bedreigd toen de vrouw hun relatie beëindigde. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser heeft iets te veel op

TILBURG Vannacht omstreeks halfdrie hebben agenten aan de Spoorlaan in Tilburg een 18-jarige Tilburger aangehouden. Toen de agenten de Tilburger controleerden omdat hij met zijn bromfiets niet over het fietspad reed. Toen de agenten hem daarover aanspraken bleek ook het alcoholgebruik. In het politiebureau blies de bromfietser bijna 0.75 promille. Dat leverde de man een bekeuring en een rijverbod van twee uur op.

Inbrekers plunderen gokkasten

OISTERWIJK Vannacht tussen halfvijf en kwart voor vijf werd er in het centrum van Oisterwijk ingebroken in een woning, die boven een café ligt. De inbrekers zijn er met een paar duizend euro vandoor gegaan (weekopbrengst café en inhoud gokkasten). De inbrekers zijn het platte dak opgeklommen en hebben daar een ruit ingeslagen. Van de 21-jarige bewoonster heeft de politie vannacht een aangifte opgenomen en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Vier pcs en schermen weg na inbraak

GOIRLE Bij een inbraak in een bedrijf in Goirle West zijn inbrekers er vannacht met vier complete computers aan de haal gegaan. De bedrading van de computers werd doorgeknipt. De inbrekers kwamen het bedrijf binnen door een deur open te breken.

Auteur: Carel Bouman