Berichten uit de regio

Eindhoven 18-07-2005 - Eindhoven

Eindhoven: Dronken automobilist rijdt door na aanrijding

Op de Samarialaan is zondag rond 2.20 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man zou op de eerdergenoemde straat tegen een geparkeerde auto zijn gebotst. De geparkeerde auto is door de klap weer tegen een andere geparkeerde auto gebotst. De automobilist is doorgereden en heeft zijn auto in een straat in de buurt geparkeerd. Vervolgens is hij teruggelopen naar de plaats van het ongeluk waar inmiddels ook politie aanwezig was. Hierop werd de man aangehouden. Hij bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,65 gemeten. De man moet zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist ramt lantaarnpaal

Op de Boschdijk is zondag rond 6.10 uur een 20-jarige automobilist uit Best aangehouden. De man was kort voor zijn aanhouding de controle over zijn voertuig verloren en tegen een lantaarnpaal gebotst. De bestuurder had gedronken. Bij hem werd een promillage van 0,65 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Zinloos geweld

Ter hoogte van de Vestdijk / 18 Septemberplein zijn zondag tussen 4.00 en 4.30 uur twee mannen mishandeld. Het gaat om een 19-jarige automobilist uit Son en zijn 20-jarige bijrijder uit Nuenen. Het duo werd ter hoogte van het 18 Septemberplein gesneden door een auto met daarin vijf onbekende mannen. Een aantal van hen stapte uit en vervolgens werd de ruit van het portier van de bijrijder vernield. Hierop werd de bijrijder geslagen. Toen de bestuurder uit zijn auto stapte werd ook hij geslagen. Dit alles gebeurde zonder enige aanleiding. De auto van de bestuurder uit Son liep naast het kapotte raam nog diverse deuken op. De bijrijder is voor behandeling aan een verwonding in zijn gezicht naar het ziekenhuis geweest.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielen ruiten

Op het Molenveld is zondag rond 00.10 uur een 20-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een aantal ruiten van een glazen wand van een pand aan het Molenveld. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na trap tegen taxi

Op de Dommelstraat is zondag rond 4.00 uur een man van 27 jaar uit Breda aangehouden. Hij zou op de eerdergenoemde straat tegen een voorbijrijdende taxi hebben getrapt waardoor een deuk in de auto ontstond. De man is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Mannen aangehouden bij vechtpartij

Bij een vechtpartij op het Stationsplein zijn zondag rond 4.40 uur een 21-jarige man uit Eindhoven en een 38-jarige man uit Geldrop aangehouden. Dit gebeurde toen de politie bij een vechtpartij op het Stationsplein, waarbij over en weer werd geslagen, de betrokkenen uit elkaar wilde halen. De 21-jarige verdachte werd diverse keren gevorderd om zich te verwijderen maar trok zich hier niets van aan. Hierop werd hij met behulp van een diensthond aangehouden. De hond beet de verdachte in zijn hand. De man uit Geldrop nam deel aan de vechtpartij en moest bij zijn aanhouding gepepperd worden. Hij bleef echter vechten waarop hij uiteindelijk door een diensthond uit de groep is gehaald en aangehouden. De man liep een verwonding op door de beet van de hond en is hieraan in het ziekenhuis behandeld. Beide verdachten zijn na verhoor op het politiebureau naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man weigert mee te werken aan alcoholonderzoek

Op de Fellenoord is zondag rond 4.25 uur een 25-jarige automobilist uit Liempde aangehouden. De politie had het vermoeden dat de man teveel had gedronken. De man weigerde echter mee te werken aan een alcoholonderzoek. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren en wordt tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen vriendin

Op de Stellenboschstraat is zondag rond 4.10 uur een 50-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding zijn 47-jarige Eindhovense vriendin op de eerdergenoemde straat hebben geslagen. De vrouw viel hierdoor. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning

In een woning aan de Nijendaldreef is tussen vrijdag 18.00 uur en zondag 12.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Het is nog onbekend wat er weggenomen werd.

Budel: Snelheidscontrole

Op de Meemortel zijn zaterdag tussen 14.30 en 17.00 uur 638 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 182 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 76 km/u.

Son: Inbraak in bedrijf

In een bedrijf aan de Ekkersrijt 4000 is zaterdagavond ingebroken. Een voordeur werd opengebroken om binnen te komen. Het is nog onbekend wat werd weggenomen.

Westerhoven: Inbraak in woning

In een woning aan de Heuvel is tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 4.00 uur ingebroken. Een achterdeur werd opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werd geld.