Provincie Flevoland




Provincie en OMFL stimuleren internationaal zaken doen

Innovatieve en technologisch actieve bedrijven kunnen, met steun van de provincie Flevoland en de Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMFL), hun internationale contacten verbeteren. Hiertoe is aansluiting gezocht bij 'Partners for Technology' (P4T), een nieuwe manier om technologische samenwerking te zoeken via een database op internet.

Bemoeienis van provincie en OMFL bij internationaal zakendoen is niet nieuw. Al geruime tijd maken bedrijven en instellingen gebruik van Europese bedrijvencontact-activiteiten en zakenmissies die dankzij de provincie en met Europese middelen mogelijk worden gemaakt. Naast Europartenariat en Interprise staan de laatste jaren vooral de zogenaamde InterTech business to business evenementen in de belangstelling. Vorig jaar was daarbij bijzondere aandacht voor de regionale composieten sector (carbon en andere lichtgewicht materialen).

Bij Partners for Technology werkt een groeiend aantal internationale partners samen om het bedrijfsleven aan nieuwe zakenpartners en contacten te helpen. Die partners zijn vaak regionale overheden, ontwikkelingsmaatschappijen of handelsbevorderende organisaties. Het P4T-netwerk strekt zich, behalve over diverse Europese landen, uit tot in de VS en China.

GeĂŻnteresseerde Flevolandse ondernemers krijgen kosteloos advies bij hun afweging tot deelname en bij de eventueel daaropvolgende aanmelding. Voor informatie: mw. Joliette van der Linde van de afd. EZ, provincie Flevoland), telefoon 0320-265316, e-mail:Joliette van der Linde en/of dhr. Jacques Timmers (OMFL) telefoon 0320-286745, e-mail: Jacques Timmers.