Politie Groningen

Persberichten maandag 18 juli 2005

provincie Groningen, 18-07-2005 -

Groningen/Leens: snelheidscontroles
De politie heeft zaterdag en zondag op twee locaties een snelheidscontrole gehouden.
Friesestraatweg in Groningen: zaterdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 793, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: onbekend, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.
Provincialeweg N361 in Leens: zondagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 898, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen: auto te water
Zondagmiddag heeft de politie een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden aan de Florakade voor rijden onder invloed. De man had volgens eigen zeggen een black out gekregen en zijn voertuig in het water van de Oostersluis laten rijden. Een blaastest wees uit dat de automobilst alcohol had gedronken. Ook had de Stadjer volgens eigen zeggen sofdrugs gebruikt. Daarom werd op het politiebureau een bloedproef van de verdachte afgenomen. De man is inmiddels in vrijdheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: bejaarde (75) komt om bij verkeersongeval
Een 75-jarige man uit Slochteren is zondagmiddag op de Provincialeweg N366 bij Ter Apel om het leven gekomen bij een verkeersongeval. De Slochtenaar reed met zijn 79-jarige vriendin in een personenauto. Vermoedelijk werd de bejaarde man onwel, waarna hij via de weghelft voor het tegenliggende verkeer aan de linkerzijde een droge sloot inreed. Politie en ambulancepersoneel verleenden eerste hulp aan het slachtoffer, maar mocht dit niet meer baten. De 79-jarige vrouw werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een analyse en een rapportage gemaakt.

Scheemda: politie onderzoekt doodsoorzaak baby
De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de dood van een vier maanden oude baby. Het kindje overleed gistermiddag in haar ouderlijke woning in Scheemda. De arts kon niet tekenen voor een natuurlijke dood, omdat er onduidelijkheden waren. Met het onderzoek wil de politie uitsluiten dat er sprake is van een misdrijf. Het onderzoek naar de doodsoorzaak van de baby betekent niet dat de ouders worden verdacht. Dat is niet het geval.

Noordwijk: motorrijder moet rijbewijs inleveren
De politie heeft zondagavond op de Noorderweg het rijbewijs van een 46-jarige motorrijder uit Surhuisterveen ingevorderd. De motorrijder reed 109 km/uur, waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/uur. Hij reed zodoende 59 km/uur te hard. De politie vorderde de man zijn rijbewijs in. De politie maakt proces-verbaal op.

t Zand: politie houdt man aan voor rijden onder invloed Zondagnacht heeft de politie aan de Schatsborgerweg een 47-jarige man uit Oudeschip aangehouden voor rijden onder invloed. Een blaastest wees uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd na de adenanalysetest geconstateerd dat hij omgerekend 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Musselkanaal: politie houdt man aan voor diefstal
De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Geraniumstraat in Musselkanaal een 28-jarige man uit Musselkanaal aangehouden voor diefstal. De man hield zich op in een garage van de bewoner. Hij had een biertje uit de koelkast gepakt en deze in de garage genuttigd. De bewoners hadden de Musselkanaalster opgesloten in afwachting van de politie. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hierop is de verdachte meegenomen naar het politiebureau. De man is ter ontnuchtering ingesloten. In de loop van de dag wordt de verdachte verhoord over de inbraak.

Zuidbroek: automobilist belandt in tuin
De politie heeft zondagavond in de Luyckenstraat een 28-jarige man uit Zuidbroek aangehouden voor rijden onder invloed. De man kwam met zijn auto in een tuin tot stilstand. Een blaastest wees uit dat de automobilist alcohol had gedronken. Op het politiebureau werd na de adamanalysetest geconstateerd dat hij omgerekend 1,65 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Na verhoor mocht de man het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.