Politie Zuid-Holland-Zuid

18/07 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

18-07-2005 - Persberichten District I

VERNIELINGEN
DORDRECHT- Een 30 jarige Duitser is door politieagenten aangehouden wegens vernieling. Dit gebeurde op zondagavond 17 juli 2005 omstreeks 21.00 uur. De man gooide op de Recklinghausenweg stenen naar passerende autos en gooide hij zijn fiets op een personenauto. Diverse autos raakten daardoor beschadigd. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten. Eerder op de dag was de man ook al aangehouden omdat hij op de Rijksweg A16 terhoogte van Hendrik Ido Ambacht fietste. De politie onderzoekt de zaak. Het is nog niet duidelijk waarom de man de vernielingen pleegde.

DRUGSRUNNER
HENDRIK IDO AMBACHT- Een 23 jarige man uit s-Hertogenbosch is door politieagenten aangehouden. Dit gebeurde op zondagavond 17 juli 2005 omstreeks 22.00 uur op de parkeerplaats Sandelingen Oost langs de Rijksweg A16. De man staat bij de politie bekend als drugsrunner. De verdachte is ingesloten en de politie onderzoekt de zaak.

BRAND IN SLOOPPANDEN
DORDRECHT- Op zondagavond 17 juli 2005 omstreeks 23.00 uur brak brand uit in 2 slooppanden aan de Loggerstraat. De brandweer bluste de uitslaande branden. Er was veel bekijks van wijkbewoners. Van een politieauto is in de consternatie een band lek gestoken. Op maandagochtend 18 juli 2005 omstreeks 02.30 uur was het opnieuw raak en brak er wederom brand uit in een slooppand in de Loggerstraat. De panden worden in de loop van de dag gesloopt in verband met instortingsgevaar.