Politie Zuid-Holland-Zuid

18/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-07-2005 - Persberichten District II

ONTZEGGING
SLIEDRECHT- Een 51 jarige man uit Sliedrecht is door politieagenten aangehouden wegens rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. Dit gebeurde op zondagmiddag 17 juli 2005 omstreeks 16.50 uur in de Vogelenzang. De man had een rijontzegging tot mei 2006. Tevens kreeg hij een bekeuring omdat de auto waarin hij reed, en die hij geleend had van een vriend, niet verzekerd en APK gekeurd was. Ook deze 26 jarige vriend uit Sliedrecht, eigenaar van de auto, kreeg een bekeuring omdat zijn auto niet verzekerd was en dat de APK verlopen was. De verdachte is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

WEGNEMEN BEWIJSMATERIAAL
SCHOONREWOERD- Een 21 jarige man uit Schoonrewoerd is door politieagenten aangehouden omdat hij bewijsmateriaal weghaalde. Dit gebeurde op zondagavond 17 juli 2005 omstreeks 18.15 uur aan het Kortgerecht. Politieagenten troffen in een boomgaard twee zogenaamde kraaienvangkooien met daarin lokkraaien. Het is verboden om op zondag vangkooien te plaatsen en ook voldeden de kooien vermoedelijk niet aan de gestelde eisen. Terwijl de agenten de eigenaar, een 54 jarige man uit Schoonrewoerd, aanspraken en naar de kooien gingen bleek dat één kooi verdwenen was. Zijn 21 jarige zoon werd van dit weghalen verdacht en derhalve aangehouden. Ook zijn 15 jarig broertje uit Schoonrewoerd werd verdacht van het weghalen van de vangkooi. Toen de politieagenten de 15 jarige jongen wilde aanhouden bemoeide zijn 54 jarige vader en zijn 51 jarige oom uit Schoonrewoerd alsmede enige omstanders zich met de zaak en escaleerde het geheel. Politieagenten waren genoodzaakt om pepperspray te gebruiken om de verdachten onder controle te krijgen. Het resultaat was drie aanhoudingen wegens verzet en belemmering. De 21 jarige man is na een ontkennende verklaring na verhoor heengezonden. De twee mannen van 51 en 54 jaar zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

ONGELDIG RIJBEWIJS
PAPENDRECHT- Een 38 jarige man zonder vaste woonplaats is door politieagenten aangehouden wegens rijden in een personenauto terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Dit gebeurde op maandagochtend 18 juli 2005 omstreeks 00.05 uur op de Rijksweg A15. Bovendien was de auto niet verzekerd en was de APK verlopen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

VERDACHTE SITUATIE
HOORNAAR- Drie jongens van 18 en 2 keer 19 jaar uit Gorinchem zijn door politieagenten aangehouden na een melding van een verdachte situatie aan de Lage Giessen te Hoornaar. Ze hielden zich met een bestelauto verdacht op in de omgeving van een supermarkt. Toen politieagenten terplaatse kwamen wilde de bestuurder zonder verlichting het terrein afrijden. Ze werden klemgereden door de politieauto. Alle drie konden ze zich niet legitimeren en werden ze aangehouden. Onderzoek in de omgeving leverde geen strafbare feiten op. Na verhoor zijn de jongens met een bekeuring voor het niet voldoen aan de legitimatieplicht heengezonden.

JOYRIDING
PAPENDRECHT- Vier jongens van 16 jaar, 2 keer 17 jaar en 18 jaar uit Dordrecht zijn door politieagenten aangehouden wegens joyriding. Dit gebeurde op maandagochtend 18 juli 2005 omstreeks 02.30 uur op de Burgemeester Keijzerweg. Politieagenten zagen de auto voor een verkeerslicht staan en tijdens de controle bleek dat de bestuurder geen rijbewijs bezat. Na onderzoek bleek dat de auto eigendom van de vader van één van de jongens is. Deze verklaarde dat zijn vader wist dat zij de auto gebruikten. Politieagenten reden daarop naar Dordrecht en toen bleek dat de vader geen toestemming had gegeven om de auto te gebruiken. Hij deed aangifte van joyriding. De jongens zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.