Gemeente Zevenaar


week 29, 18 tot 25 juli 2005

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

AANVRAAG VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED

Bij burgemeester en wethouders is een aanvraag binnengekomen om met toepassing van artikel 15 en 19.2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening een bouwvergunning te verlenen voor de herbouw van de woning op het perceel Babberichseweg 50 te Zevenaar.

Ter inzage
De aanvraag ligt vanaf 20 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de balie van de sector Ruimte. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

VERGUNNINGAANVRAGEN

Ingekomen aanvraag lichte bouwvergunning week 27/2005:
- De Olmen 78 en 80 Zevenaar, plaatsen dubbele carport

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 25/2005:
- Muldershof 35 Zevenaar, oprichten tijdelijke bevoorraadingsdeur

Ingekomen aanvraag reguliere bouwvergunning week 26/2005:
- Hengelder 11 Zevenaar, vergroten werkplaats

Ingekomen aanvragen reguliere bouwvergunning week 27/2005:
- Thijencamp kavel 133 Zevenaar, oprichten woning;
- Binnenweg tussen 2 en 4 Giesbeek, oprichten woning;
- Kerkstraat 30 Zevenaar, voorgevel terugbrengen in originele staat

Ingekomen aanvraag kapvergunning week 27/2005:

- Platanenlaan Zevenaar, kappen 2 veldesdoorns

Ingekomen aanvraag gemeentelijke monumenten vergunning week 27/2005:
- Kerkstraat 30 Zevenaar, voorgevel terugbrengen in originele staat

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie Ruimte voor een ieder ter inzage.
Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op maandag 25 juli 2005 om 13.30 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie Ruimte.

BESLUITEN
Verleende reclamevergunning in afwijking van welstandsadvies week 27/2005:

- Oude Doesburgseweg 24 Zevenaar, plaatsen neonreclame tussen bestaande uithangborden

Verleende lichte bouwvergunning met toepassing van artikel 15 WRO week 26/2005:

- De Muggenwaard 20-403 Lathum, oprichten berging

Verleende sloopvergunning week 27/2005:

- Steenhuizen 4 Zevenaar, gedeeltelijk slopen foyer

Verleende reguliere bouwvergunning week 27/2005:
- Hengelder ong. Zevenaar voor de duur van 10 jaar, plaatsen 2 kleedlokalen

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 15 WRO week 27/2005:

- Kelvinstraat 9 Zevenaar, vergroten bedrijfshal

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 17 WRO week 27/2005:

- Willem Kloosstraat 25 Zevenaar voor een periode van maxiamaal 2 jaar, plaatsen zeecontainer voor
opslag

Verleende reguliere bouwvergunning met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO week 28/2005:

- Hengelder 28 Zevenaar, oprichten opslagloods

Algemeen Plaatselijke Verordening Zevenaar:


* de heer Van Grol, vergunning voor het ten gehore brengen van live muziek op 18 augustus 2005 van 15.30 uur tot 00.30 uur ten behoeve van een bruiloft in de achtertuin gelegen aan de Reisenakker 41 te Zevenaar;

* de heer Beltman, vergunning voor het organiseren van een buurtfeest op zaterdag 3 september 2005 van 16.00 uur tot 23.45 uur op het grasveld op de hoek van de Spinellistraat en de Joseph Bechstraat te Zevenaar;

* Organisatiecomité Breulyfeest, vergunning voor het organiseren van het jaarlijkse Breulyfeest op 6 augustus 2005 van 20.00 uur tot 23.45 uur op het terrein van natuurzwembad De Breuly te Zevenaar;
* Wip-inn, vergunning voor het organiseren van een evenement genaamd Wip-inn goes Salou' achter het gebouw van Wip-inn te Zevenaar op zaterdag 30 juli 2005 van 20.00 uur tot 23.45 uur;

Algemeen Plaatselijke Verordening Angerlo


* mevrouw Van Hal, vergunning voor het organiseren van een barbecuefeest op zaterdag 17 september 2005 van 20.00 uur tot 23.45 uur op de Bongerd te Giesbeek;

* Bernard Ruysschool, vergunning voor het houden van een huis-aan-huis collecte in verband met het Oranjefeest in Angerlo gedurende de periode van 22 t/m 29 augustus 2005 in Angerlo;

Drank- en Horecawet:


* Organisatiecomité Breulyfeest, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens het Breulyfeest op 6 augustus 2005 van 20.00 uur tot 23.45 uur;

* Wip-inn, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens Wip-inn goes Salou' op 30 juli 2005 van 20.00 uur tot 00.30 uur.

Wet op de Kansspelen:


* de heer Baidjoe, vergunning voor het aanwezig hebben van twee kansspelautomaten in het horecabedrijf aan de Vondellaan 31a te Zevenaar gedurende het jaar 2005

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning / ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

IEPENZIEKTE.

In de gemeente Zevenaar zijn meerdere bomen aangetast door de iepenziekte. Dit is een schimmelziekte, die wordt verspreid door de iepenspintkever. Als deze kever in aanraking is geweest met de schimmel kan hij een gezonde boom aantasten. Een eenmaal besmette boom gaat dood. De enige methode om verdere verspreiding te voorkomen is het zo snel mogelijk kappen van de zieke bomen en het afvoeren van het hout.
Hoe herkent u zieke bomen? Midden in de zomer is het blad, normaal gesproken, fris en groen. Een zieke iep vertoont te vroeg herfstkleuren en valt af. Dit begint met één tak en kan zich in enkele weken tijd verspreiden over de hele kroon. Kenmerkend zijn de zogenaamde vaantjes: kale takken met nog één of twee verdorde blaadjes aan de uiteinden. Op dit moment zijn twee bomen in t Stegeslag en één boom nabij de Meidoornstraat aangetast. Doordat de iepenziekte zich zo snel kan verspreiden, bestaat de mogelijkheid, dat naast deze drie bomen dit jaar nog meer bomen gekapt moeten worden.
Geen kapvergunning vereist Omdat de ziekte zich zo snel verspreid is snel handelen geboden. Daarom is voor het verwijderen van zieke iepen geen kapvergunning vereist, wel geldt en herplantplicht voor alle bomen die door de gemeente worden gekapt. Heeft u zelf een zieke iep in uw tuin, haal deze dan zo snel mogelijk weg en voer het hout af. Wilt u het hout als brandhout gebruiken, dan zult u de stammen moeten schillen. De broedplaats van de iepenspintkever bevindt zich namelijk tussen de bast en de stam van dood hout. Als particulier bent u niet verplicht tot het herplanten van een boom.

ZWEMMEN IN DE GROTE RIVIEREN NIET ZONDER GEVAAR

De vele mooie strandjes langs de grote rivieren zijn aantrekkelijk om er te zonnen, te picknicken en te wandelen. Dat is onlangs nog eens belicht in de media. Op mooie warme dagen is het dan heel verleidelijk om tijdens het verblijf langs de rivier verkoeling te zoeken in het rivierwater.
Dat dit niet zonder gevaar is, willen de provincie Gelderland en Rijkswaterstaat zo veel mogelijk onder de aandacht brengen. Niet alleen vanwege de onbetrouwbaarheid van de waterkwaliteit, maar vooral vanwege het verdrinkingsgevaar dat zwemmen in de grote rivieren met zich meebrengt.
Veiligheid Zwemmen in de grote rivieren en langs de oever tussen de kribben, kent een aantal niet te onderschatten risico's
* Door de plaatselijk sterke stroming kunnen zwemmers worden meegevoerd of in een draaikolk terechtkomen;
* De scheepvaart maakt het zwemmen gevaarlijk. Vanaf een schip zijn zwemmers slecht te zien, schepen gaan vaak sneller dan de meeste mensen denken en door de zuiging kunnen mensen naar een schip worden toegetrokken;

* De waterbodem bij de oever is soms verraderlijk steil. Ook wanneer het strand bij de rivier geleidelijk lijkt af te lopen, kunnen er onverwacht diepe kuilen voorkomen.

* Het water van de grote rivieren is vaak troebel. Hierdoor kunnen zwemmers slecht zien of er kuilen in de bodem aanwezig zijn of er onder water obstakels zitten waaraan ze zich kunnen bezeren.
* Ten slotte is het water in de rivieren vaak een stuk kouder dan op andere plaatsen, waardoor de kans op kramp groter is.

Waterkwaliteit Niet alleen vanwege de veiligheid wordt zwemmen in de rivieren afgeraden, ook vanwege de onbetrouwbare kwaliteit van het rivierwater. De zwemwaterkwaliteit van de Rijn, Maas, Waal, IJssel en ook van de Linge is onbetrouwbaar en sterk wisselend. Omdat het rivierwater niet wordt aangemerkt als zwemwater, mede vanwege de veiligheidsrisico's vindt er ook geen onderzoek plaats naar de zwemwaterkwaliteit zoals dat wel het geval is bij de officieel aangewezen zwemplaatsen. Waar wel Het is wel mogelijk om veilig te zwemmen bij de aangewezen zwemplaatsen in dode rivierarmen of in de plassen in de uiterwaarden. Plaatsen waar mag worden gezwommen en waar de waterkwaliteit regelmatig wordt gecontroleerd, zijn te herkennen aan een blauw bord met witte letters van de provincie Gelderland. Verder kan natuurlijk veilig gezwommen worden bij de officiële dagrecreatiegebieden en bij natuurzwembaden.
Informatie over zwemplaatsen In het gemeentehuis, de bibliotheek, campings en hotels ligt de zwemwaterfolder. Hierin staat informatie over de plaatsen waar in oppervlaktewater gezwommen kan worden.

Melden van klachten Klachten over het zwemwater kunnen worden gemeld bij het provinciale Milieuklachten- en Informatiecentrum, tel: (026) 359 99 99.

WEEKEND DAGKAART: GOEDKOOP REISALTERNATIEF !

In het weekend is reizen een stuk aantrekkelijker geworden. Gezelschappen van maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen kunnen voor 10,- een zaterdag of zondag met de bussen van Arriva (Rivierenland), BBA (Veluwe) en Syntus (Achterhoek en West Twente, ook trein) reizen. De Weekend Dagkaart is verkrijgbaar in de bus bij de chauffeur en bij de loketten van Syntus. Op www.weekenddagkaart.nl is alle informatie te vinden over de kaart, prijsvragen en reistips. Ook worden leuke prijzen verloot op het nummer dat op de Weekend Dagkaart staat. De weekenddagkaart is een initiatief van de Provincie Gelderland en de vervoersmaatschappijen.

OUD PAPIER

In de gemeente Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum
Plaats
Inzamelaar
Woensdagavond 20 juli
Babberich
drumfanfare Sint Jan
Donderdagavond 21 juli
Angerlo
gezamenlijke scholen
Zaterdag 23 juli
Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk
supportersvereniging DCS

Naar Menu