Ingezonden persbericht


Persbericht

Steelcase ontwerpt inrichting nieuw kantoor Ashland

Houten, 18 juli 2005 -- Steelcase, wereldwijd marktleider in kantoorinrichtingen, ontwerpt en levert de gehele inrichting voor het nieuwe hoofdkantoor van Ashland Nederland. Ashland, het Amerikaanse petroleum- en chemieconcern, voegt met de verhuizing naar de nieuwe locatie vier verschillende vestigingen samen. Het nieuwe hoofdkantoor omvat zo'n 250 werkplekken en bevindt zich in Barendrecht.

Ashland koos aan de hand van de prijs/kwaliteit verhouding, de service en de persoonlijke aanpak voor Steelcase NIO (New Inspirational Offices), een onderdeel van Steelcase. Als adviserende partij en leverancier voor de op handen zijnde verhuizing leverde Steelcase meer dan alleen het meubilair. "Steelcase adviseert van A tot Z in het verhuisproject en is kundig wat betreft de diverse disciplines die hiermee gemoeid zijn. Deze deskundigheid zie je terug in de professionele manier van werken, betrokkenheid, maar ook de persoonlijke benadering van zaken", aldus Miranda Hartsuiker, Office Manager bij Ashland en medeverantwoordelijk voor de genoemd verhuisproject.

Het project

Steelcase NIO werd vanaf het eerste moment betrokken bij de locatiekeuze en indeling. Heleen Eilers, Interieurarchitect bij Steelcase NIO: "In het eerste ontwerp worden een aantal verschillende kamergroottes bepaald die allemaal wel in hetzelfde stramien passen. De grootte van de kamers hangt af van de functie van de "bewoner". Dit bepaalt de verhouding van het aantal kamers ten opzichte van het aantal werkplekken in de open ruimte."

Vervolgens is het definitieve ontwerp van de inrichting en de werkplekken bepaald. Ashland zette eind vorig jaar nog een aparte tender uit voor leveranciers van kantoormeubelen en koos wederom voor Steelcase. In samenwerking met Miranda Hartsuiker werd gekozen voor werkplekken met een groot bladoppervlak.

Het definitieve ontwerp omvat het totale kleur- en materialenplan voor het gebouw en de inrichting inclusief pantry's, keukeninrichting, sanitair en tegels. Bovendien heeft Steelcase NIO een receptiemeubel, een restaurant met een grand café gedeelte, een boardroom, een ontvangstruimte en de directiekamers ontworpen. Het totale project heeft meer dan tweeëneenhalf jaar bestreken.

Over Ashland

Ashland (NYSE: ASH) is een constructie-, chemie- en petroleumbedrijf dat innovatieve producten, diensten en oplossingen biedt. Het Fortune 500 bedrijf heeft een hoofdkantoor in Amerika en kantoren in meer dan 120 landen wereldwijd. Ashland bestaat uit vier onderdelen: Ashland Paving And Construction (APAC®), Ashland Distribution, Ashland Specialty Chemical and Valvoline. Het bedrijf is bovendien voor 38 procent eigenaar van Marathon Ashland Petroleum LLC, de op vier na grootste raffinaderij en leverancier van petroleumproducten in Amerika. Ashland is in 1924 opgericht als regionale petroleum raffinaderij. Ashland Nederland B.V.is onderdeel van de multinational Ashland Inc.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een creatieve werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2004 was ongeveer $2,3 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archivering gerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, fabrieken op meer dan 35 locaties en hebben ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Steelcase NIO (New Inspirational Offices) is een onderdeel van Steelcase en levert totaaloplossingen voor inspirerende, efficiënte en doeltreffende kantooromgevingen. Met behulp van de eigen workplace consultants en creatieve afdeling streeft NIO ernaar van elke werkomgeving een inspirerende plek te maken.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl