Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 juli 2005

Rijden onder invloed

Bestuurder is onder invloed, weigert ademanalyse, wil geen woonadres opgeven enz.

Oldenzaal

Medewerkers van een beveiligingsdienst troffen maandagmorgen 18 juli omstreeks 00.50 uur een bedrijfsbusje aan op het industrieterrein de Hanzepoort in Oldenzaal. Toen men de auto wilde controleren reed deze weg. Op de Wiggersbosweg werd de auto tot stoppen gedwongen waar de politiemensen hem aantroffen. Hier bleek dat de bestuurder van het bedrijfsbusje behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische versnaperingen verkeerde. Hiervoor werd hij aangehouden en aan het bureau weigerde hij mee te werken aan de ademanalyse. Ook weigerde hij zijn woonadres op te geven. Het enige wat de politiemensen op dat moment te weten kwamen is de leeftijd, 36 jr. In eerste instantie is daarop besloten de 36 jr. ter ontnuchtering op te sluiten. In de loop van de maandagmorgen kon hij worden gehoord en vertelde in het Duitse Nordhorn te wonen. Zijn aanwezigheid op het industrieterrein verklaarde hij omdat hij een plek voor zijn bus zocht om te kunnen slapen. In de loop van de maandag is hij verder afgehoord en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (05-091124)

Man verzet zich hevig

Man verzet zich hevig tegen zijn aanhouding, beledigt daarbij de politiemensen

Hengelo

Surveillerende politiemensen zagen zondagavond om ongeveer 18.10 uur dat een man over een omheining klom van een bouwterrein aan de Deldenerstraat, ter hoogte van de Langestraat. Toen de politiemensen hem vroegen wat hij daar gedaan had, had de man een onsamenhangend verhaal en sprak met dubbele tong. Hij had behoorlijk diep in het bekende glaasje gekeken en toen hij werd aangehouden begon hij de politiemensen te beledigen en te bedreigen. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig en kon met de grootst mogelijke moeite worden geboeid en worden overgebracht naar het bureau. In eerste instantie is hij ter ontnuchtering opgesloten. In de loop van de maandag is hij afgehoord en de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (05-091025)

Aanhoudingen na autokraak

Na onderzoek twee mannen aangehouden i.v.m. auto-inbraak

Almelo

Zondagmorgen 17 juli om ongeveer 06.40 uur wordt gemeld dat aan de Tubbergerweg in Almelo een ruit van een auto was ingeslagen. De dader was in een auto gestapt waarvan het kenteken door een getuige was genoteerd. Aan de Tubbergerweg werd de auto van een 43 jr. mevrouw uit Schuinesloot aangetroffen waarvan de ruit was vernield. Uit de auto was het frontje van de autoradio verdwenen. Een onderzoek werd gestart en in de loop van zondag de 17e werden twee inwoners van Raalte, 25 en 19 jr., in hun woonplaats aangehouden en overgebracht naar het bureau in Almelo waar ze voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld en opgesloten. (05-090912)

Aanhouding na diefstal

Man verstopt zich in maïsveld maar kan toch worden aangehouden

Enschede

Zondag 17 juli omstreeks 12.30 uur betrapte een 44 jr. bewoner van de Lutje Esweg in Enschede een man die spullen uit zijn auto had gestolen. De man liep er daarop hard vandoor met achterlating van de fiets waarop hij was gekomen. Hij vluchtte een maïsveld in waar hij even later door de ter plaatste gekomen politiemensen kon worden aangehouden. De man, een 42 jr. inwoner van Vught, werd overgebracht naar het bureau waar hij werd opgesloten. Aan het bureau bleek dat de 42 jr. nog werd gezocht voor een aantal oplichtingszaken. O.a. had hij op 9 mei jl. aan de Bonairestraat in Enschede een bewoner opgelicht door deze bewoner te bewegen hem geld te geven voor het repareren van de auto van de bewoner. De reparatie is echter nooit gedaan. Hierop is de 42 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-090951 - 05-058447)

Aanhouding na poging woninginbraak

Man aangehouden die bij een woning probeerde in te breken

Enschede

Een 32 jr. bewoner van de Spelbergweg in Enschede hoorde maandagmorgen 18 juli om ongeveer 03.40 uur gestommel achter zijn woning. Hier trof de bewoner een man aan die daar niet thuis hoorde. Bij het zien van de bewoner ging de indringer ervandoor. Zijn signalement werd doorgegeven en om ongeveer 04.20 uur werd een man die hieraan voldeed, gesignaleerd op de Hengelosestraat in Enschede. Deze persoon, een 38 jr. Enschedeër, werd aangehouden en even later door de 32 jr. bewoner voor de volle 100 % herkend. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de maandag hij de 38 jr. voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (05-091139)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --