Gemeente Harlingen

Brugbediening door derden
18-7-2005
De Leeuwenbrug, Raadhuisbrug, Prins Hendrikbrug, Havenbrug, Industriebrug en Franekerpoortsbrug worden door verschillende personen bedient. Niet alleen door mensen die in dienst zijn van de gemeente, maar ook door personen die in dienst zijn of speciaal aangewezen zijn door watersportcentrum De Leeuwenbrug, Rondvaartbedrijf Regina Andrea, de Harlinger Watersportvereniging en door personeel van Jachtwerf Atlantic. De gemeente heeft een speciale lijst met namen van bevoegde personen die de bruggen mogen bedienen.

De gemeente wil een ieder er op wijzen dat de gemeente niet aansprakelijk is voor eventuele ongevallen die kunnen ontstaan door het bedienen van de bruggen door onbevoegden. Dit geldt voor zowel ongevallen die betrekking hebben op de brugwachter, het weg- en voetgangers verkeer, zogenaamde brughangers, alsook schade die ontstaat aan het scheepvaartverkeer.
Alleen brugwachters die de brug(gen) bedient in opdracht of met toestemming van de gemeente kunnen eventueel gebruik maken van de aansprakelijkheidsverzekering van de gemeente.