Gemeente Arnhem

Verwijdering fout geparkeerde (brom)fietsen station Op vrijdag 15 juli vanaf 10.00 uur heeft de gemeente Arnhem een groot aantal fietsen verwijderd die buiten de daarvoor bestemde plekken waren geplaatst. De fietsen zorgden voor veel overlast voor voetgangers, openbaar vervoer, taxis en geldwagens van het GWK. Verder geven de her en der gestalde fietsen het station een verpauperd aanzicht.
Het verwijderen van fout geparkeerde (brom)fietsen op het station heeft in verband met de bouwwerkzaamheden op en rond het station een tijd stil gelegen. Veel van de beschikbare plekken waren nodig voor bouwactiviteiten. Nu de parkeerplekken voor fietsen weer beschikbaar zijn, moeten alle fietsen ook binnen die plekken staan. In totaal heeft de gemeente vandaag 80 fietsen verwijderd. Ophalen fietsen
(Brom)fietsen die op het station buiten de bestaande fietsstallingen stonden, zijn door de gemeente verwijderd. Tegen betaling van 20 euro kan de (brom)fiets weer worden opgehaald in de Saksen Weimarkazerne aan de Weg achter het bos. Daartoe bestaat op dinsdag en donderdag telkens van 09.00 tot 11.00 uur gelegenheid. De eigenaar moet een geldig legitimatiebewijs overleggen.
Voor meer informatie over het verwijderen van (brom)fietsen kan men terecht bij de Servicelijn van gemeente Arnhem op telefoonnummer (026) 377 4321.

Arnhem, 15 juli