Dienstenbond CNV

Aldipress gaat niet in op ultimatum
18-07-2005

Aldipress heeft aan de CNV Dienstenbond laten weten op geen enkele wijze akkoord te gaan met de voorstellen van de vakboden en daarmee niet ingaat op de eisen uit het Ultimatum. Dit laat de CNV Dienstenbond geen andere keuze om de acties, waartoe de leden tijdens de ledenvergaderingen hebben besloten, door te zetten.

Vandaag om 12.00 is het ultimatum verlopen dat FNV KIEM en CNV Dienstenbond aan de directie van Aldipress hebben gesteld. In het ultimatum hebben we aangegeven, dat Aldipress op onze laatste CAO voorstellen in moet gaan:


-De matrixtoeslag;

-De compensatie voor het werkgeversdeel aan de premiespaarregeling;
-Loon;

-Premie prepensioen.

Tot onze spijt moeten wij u meedelen dat Aldipress ons heeft meegedeeld op geen enkele wijze akkoord te gaan met onze voorstellen. De directie beroept zich daarbij op "de economische situatie, de marktverhoudingen en de recente ontwikkelingen".

Grote steun leden

De afgelopen maanden hebben wij 3 keer ledenvergaderingen gehouden in Duiven en Amsterdam en 1 keer in Utrecht. Tijdens de ledenvergaderingen is gesproken over de economische situatie van Aldipress. De leden begrijpen dat Aldipress uit een dal omhoog klimt en dat we niet het onderste uit de kan kunnen halen. Wij hebben tijdens de onderhandelingen daarom al flink wat water bij de wijn gedaan.
Maar in de vergaderingen is ook duidelijk naar voren gekomen dat de vakbondsleden de voorstellen van Aldipress te mager vinden en dat zij de voorstellen van de vakbonden alleszins redelijk vinden. Bijna 200 handtekeningen van de werknemers ondersteunen dit.

Drie mogelijkheden

Wij hebben gesproken over de 3 mogelijkheden die ons resten:


-Geen CAO, dat betekent geen loonsverhoging maar ook dat we met vut- en prépensioen in grote problemen komen, omdat een flink deel van de premies naar de belastingen zal gaan, als we niet tijdig iets regelen.
-Ingaan op de voorstellen van de werkgever.
-Vasthouden aan onze laatste voorstellen, een ultimatum stellen en zonodig tot acties overgaan.

Met een overgrote meerderheid hebben de leden voor de laatste mogelijkheid gekozen.

Nu Aldipress weigert gehoor te geven aan het ultimatum, zijn acties onvermijdelijk.

Opbouw acties

De afgelopen dagen heeft het actiecomité voorbereidingen getroffen. Het actiecomité zal u heel spoedig informeren over de eerste acties. Ik wil u erop wijzen dat wij met het actiecomité hebben afgesproken de acties zorgvuldig op te bouwen. Geruchten dat wij Aldipress direct al voor langere tijd plat willen leggen zijn onjuist.

Wij roepen u op mee te doen aan de acties waarover het actiecomité u zal informeren. Bij de acties zullen vertegenwoordigers van CNV Dienstenbond aanwezig zijn. U staat er niet alleen voor.

Compensatie gederfd inkomen

Als Aldipress loon inhoudt naar aanleiding van de acties, zal de vakbond voor compensatie zorgen.

Lidmaatschap

Niet-leden kunnen zich ter plaatse aanmelden als lid. U ontvangt 3 exemplaren van deze brief. Geef de extra brief aan een collega, die geen lid is of hang hem op in het bedrijf.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen (tel: 055-5772540 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl ).
Jeroen Warnaar, bestuurder