Ingezonden persbericht


Eset lanceert nieuwe gecertificeerde versie NOD32 Antivirus mét anti-spyware

NOD32 Antivirus 2.5 biedt voortaan ook volledige bescherming tegen spyware, trojans, phishing, adware en riskware

Zwijndrecht, 18 juli 2005. Virussen en spyware drukken een steeds groter stempel op de digitale samenleving. Spyware manifesteert zich steeds krachtiger, een reeks varianten van bestaande virussen steken nog steeds de kop op. De roep om een virusscanner met goede preventieve scankwaliteiten om nieuwe virussen te onderscheppen wordt steeds groter. Daarom heeft Eset, wereldwijd ontwikkelaar van beveiligingssoftware, de nieuwe versie van het NOD32 Antivirus uitgebreid. NOD32 Antivirus Systeem 2.5 (ook Nederlandstalig) biedt naast geavanceerde bescherming tegen virussen, wormen en trojans, nu ook bescherming tegen spyware, adware, phishing en andere malware. Daarnaast zijn de geavanceerde preventieve scancapaciteiten verder ontwikkeld en ondermeer voorzien van 'famillie-herkenning'. Deze 'generieke signature' zorgt ervoor dat nieuwe varianten van bestaande virussen (Sober, Bagle, Mytob) direct onderschept en verwijderd worden. NOD32 Antivirus biedt de bescherming die computergebruikers nodig hebben om optimaal gebruik te maken van computers, internet en email. De prijs van de Nederlandstalige versie van NOD32 versie 2.5 blijft 39 euro en daardoor is NOD32 niet alleen geavanceerder, completer, maar ook voordeliger dan de traditionele virusscanners. Een trialversie van NOD32 versie 2.5 is te downloaden via www.nod32.nl.

Nienke Ryan, strategy & product manager NOD32 Nederland: "NOD32 Antivirus met anti-spyware gaat veel verder dan de traditionele virusscanners. Het is geschreven in een speciale programmeertaal (Assembler) waardoor het sneller en grondiger scant, terwijl zowel de scans als de updates slechts een minimale invloed hebben op de computerprestaties. Daarnaast scoort NOD32 in onafhankelijke tests (www.av-comparatives.org) het best op preventieve scancapaciteiten met betrekking tot nieuwe, nog onbekende bedreigingen."

ThreatSense.Net: NOD32-gebruikersnetwerk
Virussen, spyware en phishing-technieken worden steeds agressiever, doortrapter en verspreiden zich sneller. Via ThreatSense.NET worden alle NOD32-gebruikers verbonden met het Eset Threatlab en daarmee ontstaat een wereldwijd realtime waarschuwingssysteem. Verdachte bestanden worden direct door het Threatlab onderzocht en informatie of extra bescherming wordt naar de andere gebruikers gestuurd.

Naast ThreatSense.NET beschikt NOD32 Antivirus over geavanceerde heuristische detectie: verdachte bestanden worden proactief gecontroleerd door ze in een afgeschermd deel van de computer te activeren en te ontmaskeren. Is het 'malware' dan wordt het direct verwijderd. Met ThreatSense.NET én de geavanceerde pro-actieve scantechnieken zijn consumenten met NOD32 dubbel beschermd tegen nieuwe vormen van virussen, spyware en andere computerbedreigingen.

Verkrijgbaarheid
NOD32 is te verkrijgen via Misco Nederland BV (www.misco.nl), PC Ware (www.pcware.nl), computercollectief (www.comcol.nl), 2Source4 (www.2source4.nl), Dataplus (www.dataplus.nl), Tree Star International BV (www.treestar.nl), Shifting Views (www.shiftingviews.nl) en vele andere resellers. Kijk voor meer informatie op www.nod32.nl

Over NOD32
NOD32 Nederland is de schakel tussen kennis en mensen en is de toegewijde beveiligingspartner voor thuisgebruikers en het bedrijfsleven. NOD32 Nederland is distributeur van de volgende generatie virusbeveiliging, NOD32 Antivirus. Volgende generatie, omdat NOD32 Antivirus sneller en betrouwbaarder scant dan haar concurrenten en hiervoor een minimum aan systeembronnen nodig heeft. Als een van de weinige antivirus programma's biedt NOD32 Antivirus geavanceerde heuristische detectie. Nieuwe virussen worden opgespoord en verwijderd, voordat een virusmelding of virusregistratie plaatsvindt. NOD32 is ontwikkeld door ESET, een wereldwijde Security Software Solution-organisatie, opgericht in 1992. Het Eset hoofdkantoor en R&D-locaties zijn gevestigd in San Diego, Californië.

Meer informatie over NOD32 en een gratis Nederlandse proefversie is te vinden op www.nod32.nl.

Einde persbericht

Noot aan de redactie

Testlicentie
Zien is geloven. Wilt u een testlicentie ontvangen van andere versie's dan aangeboden op de website, om de kwaliteit en snelheid van NOD32 te vergelijken, te controleren, dan kunt hiervoor contact opnemen met herbert@jeronimus-wolf.nl. Een testexemplaar van de Nederlandstalige versie 2.5 van NOD32 Antivirus is ook te downloaden via www.nod32.nl.

NOD32 Nederland
Nienke Ryan
Telefoon: (078) 6100158
E-mail: nienke@nod32.nl

Jeronimus|Wolf
Herbert Wormgoor
Telefoon: (0344) 67 73 00
E-mail: herbert@jeronimus-wolf.nl