Politie Amsterdam-Amstelland

Carjacker na achtervolging in Delft gepakt
18-7-2005. Zondagavond rond kwart over zeven parkeerde een man zijn BMW op het Osdorpplein zodat zijn bijrijder kon pinnen. Terwijl de bijrijder hiermee bezig was, verscheen er plotseling een man met een vuurwapen. Hij bedreigde de bestuurder en dwong hem zijn auto te verlaten en zijn telefoon af te geven.
Lees verder...
Geef uw mening
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en geef uw mening.
Rijbewijzen ingenomen na gevaarlijk rijgedrag
18-7-2005. Vrijdagavond werd het rijbewijs van twee oudere bestuurders (78 en 90 jaar) ingevorderd nadat door hun rijgedrag levensgevaarlijke verkeersituaties waren ontstaan.
Twee vrouwen beroofd: dader gepakt
18-7-2005. Vrijdagochtend rond halfzeven moesten twee vrouwen (30 en 33 jaar) onder bedreiging van een mes hun handtas afgeven op het Amstelstation. De dader, een 24-jarige man, ging er op de fiets vandoor.
De twee vrouwen alarmeerden de politie die direct de omgeving uitkamde. De verdachte werd fietsend in de omgeving van het Amstelstation aangetroffen. Hij had de buit nog bij zich en werd gearresteerd.
Fietser levensgevaarlijk gewond na aanrijding
getuigen gezocht
18-7-2005. In de nacht van zaterdag op zondag rond middernacht raakte een 28-jarige fietser levensgevaarlijk gewond nadat hij op de Bos en Lommerweg door een auto was aangereden.

De bestuurder reed vermoedelijk in een donkere BMW uit de 5-serie. Hij verliet de plek van de aanrijding zonder zich om de zwaargewonde man te bekommeren. Het slachtoffer werd uiteindelijk met diverse breuken en bloedingen in een ziekenhuis opgenomen. Voor zijn leven wordt gevreesd. De BMW heeft schade aan de voorruit en aan de deurstijl aan de bestuurderszijde.

De politie van het wijkteam Admiraal de Ruijterweg vraagt getuigen van deze ernstige aanrijding contact op te nemen via: 0900-8844. Kent u de dader, maar kent de dader u ook? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via: 0800-7000.

---

Mini-graafmachine valt om: man gewond

18-7-2005. Zaterdagmiddag rond halfzes raakte een 34-jarige man gewond in Aalsmeer toen een mini-graafmachine bovenop hem viel. De machine kantelde door nog onbekende oorzaak tijdens graafwerkzaamheden op de Hornweg. De man werd met onbekend rug- en beenletsel naar een ziekenhuis gebracht.
Steekpartij Leidsestraat: twee zwaargewonden

18-7-2005. Zaterdagmiddag rond vier uur werden in een restaurant in de Leidsestraat een 31-jarige en een 58-jarige man neergestoken door twee daders. Zij lliepen diverse steekwonden op. De slachtoffers werden zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis. Ze verkeren buiten levensgevaar.

---

Waarom zou ik aangifte doen?
12-7-2005. Waarom aangifte doen? Omdat de politie niet tot opsporing over kan gaan zonder uw melding bijvoorbeeld. Of, omdat gestolen spullen sneller geretourneerd kunnen worden als u aangifte doet. Meer over waarom aangifte loont en hoe u aangifte kunt doen vindt u in onze aangifte-special.