Politie Limburg-Noord

Drugsproject Hektor: twintig bekeuringen en ruim 475 gram drugs in beslag genomen

Datum: 18-07-2005
Tijd bericht: 13:12
Plaats: Venlo
In de aanpak van de overlast door handel en gebruik van verdovende middelen (het project Hektor) heeft de politie afgelopen maand twintig verdachten aangehouden voor meer dan vijf gram drugs in bezit of gebruik in het openbaar.

Het straatteam van de politie nam ruim 237 gram cocaïne, 122 gram hennep, 94 gram heroïne en 20 gram hasjish in beslag. Bij hoeveelheden boven de vijf gram softdrugs werden via snelrecht totaal zestien boetes uitgedeeld. In totaal werd tevens een bedrag van 1.885,20 euro in beslag genomen. Twee personen kregen een verblijfsontzegging voor het gebied voor 24 uur en een persoon voor de duur van veertien dagen. Vijf personen kregen een gebiedsontzegging opgelegd voor vier weken.

Wegens voortdurende drugshandel is op 21 juni 2005 op grond van artikel 174a van de Gemeentewet, op last van de burgemeester, een woning in de Herungerstraat gesloten.

Dit is een gezamenlijk bericht van de gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie Roermond en de politie Limburg-Noord. Alledrie de partijen werken dagelijks samen in de aanpak van de overlast die de handel in en het gebruik van drugs veroorzaken. Dit project, met de naam Hektor, kent een driesporenbeleid: een vastgoedtraject, een coffeeshoptraject en een handhavingstraject. Binnen Hektor wordt verder nauw samengewerkt met de Belastingdienst.