Ingezonden persbericht


WAVE doorbreekt barrières van bestaande communicatiesystemen via IP

Directe communicatie tussen gebruikers van alle communicatiesystemen en frequenties

Amsterdam, 18 juli 2005 - Twisted Pair Solutions, ontwikkelaar van software voor directe uitwisseling van spraak, heeft een EMEA-kantoor geopend in Amsterdam. Het nieuwste product dat Twisted Pair Solutions op dit gebied lanceert, is WAVE(tm): een oplossing die directe communicatie tussen bijvoorbeeld brandweer, politie, leger en niet-publieke organisaties mogelijk maakt. Met WAVE (Wide Area Voice Environment) kunnen gebruikers van bijvoorbeeld een portofoon direct communiceren met andere digitale of analoge communicatiesystemen, zoals telefoons en GSM's, pc's en radio's. WAVE vertaalt alle inkomende communicatie naar een centraal IP-netwerk en vervolgens weer naar de systemen van de ontvangers.

Het gebruik van verschillende communicatieprotocollen en frequenties zorgt vaak voor vertragingen, waardoor snel en efficiënt handelen in noodsituaties of bij rampenbestrijding onmogelijk is. Alle communicatie tussen het grote aantal betrokkenen moet dan verlopen via een centrale commandopost, of gebruikers lopen met verschillende telefoons en zendapparatuur. WAVE maakt peer-to-peer-communicatie mogelijk, zodat bijvoorbeeld een steward in een voetbalstadion direct de brandweer kan informeren over de details van een brand, terwijl burgemeester, politie, ambulance en het management van het stadion meeluisteren.

"De ramp van 11 september 2001, maar ook de rampenoefening dit jaar in de Amsterdam ArenA, tonen aan dat communicatie essentieel is in noodsituaties", zegt Hans Bak, Managing Director van Twisted Pair Solutions EMEA. "Met WAVE kan zelfs een gebruiker van een zender uit de Tweede Wereldoorlog direct communiceren met het C2000-systeem. We merken dan ook een enorme interesse vanuit overheidsinstellingen, maar ook voor commerciële partijen als bijvoorbeeld transportbedrijven en dealing rooms is WAVE interessant. Een van onze klanten gebruikt WAVE bijvoorbeeld voor het maandelijkse praatje van de CEO, waar 3.000 medewerkers wereldwijd naar luisteren."

Hans Bak heeft ruime ervaring met het opzetten van internationale salesorganisaties en was voorheen onder andere Vice-President Sales EMEA van Harmony Financial Services, Directeur van Openwave Systems en Country Manager bij Damgaard Benelux.

WAVE zet spraak die binnenkomt via diverse communicatieapparatuur direct om naar een stream op een IP-netwerk. Directe onderlinge communicatie is mogelijk, ongeacht de gebruikte standaarden, communicatieprotocollen en frequenties als UHF, VHF, HF, Tetra of 800 MHz. WAVE heeft een hoge fouttolerantie, is schaalbaar tot grote aantallen gebruikers en apparaten, en is beveiligd tegen onbevoegd gebruik of misbruik. De oplossing is snel, betrouwbaar en kostenefficient, zowel in noodsituaties als bij gebruik voor dagelijkse werkzaamheden.

Twisted Pair Solutions, Inc.
Twisted Pair Solutions, Inc. ontwikkelt software voor de uitwisseling van spraak tussen gebruikers van uiteenlopende apparaten. Het softwarepakket WAVE brengt naadloze verbindingen tot stand tussen communicatiesystemen die anders geen informatie kunnen delen. Het EMEA-hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam. Gebruikers van WAVE zijn onder meer de US Army, de US Forest Service en het Nederlandse leger.

Ingezonden persbericht