KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

18-7-2005

Rutger van Schaardenburg op kop in de Laser tijdens ISAF Jeugd WK

Busan - Vandaag was een zonnige dag tijdens de derde dag van het ISAF Jeugd WK in Busan (KOR). Met een zwakke wind van rond de acht knopen (wndkracht 3) werden er in elke klasse twee wedstrijden gevaren. Naast de wind moesten de jonge zeilers ook rekening houden met stroom, die vandaag sterker was dan de vorige dagen.

Laser standaard:
Rutger van Schaardenburg voer twee solide races vandaag. Hij is, aldus coach Rob Sepers, de kampioen van het inhalen. De starts waren vandaag matig, maar vanaf boei 1 ging de turbo erop en werd er alleen maar ingehaald. De eerste race werd Rutger achtste en de tweede race werd hij bijna 1 met een indrukwekkend laatste voor de winds rak. Hij kwam uiteindelijk als tweede over de finishlijn.
Rutger staat eerste in het tussenklassement na zeven gevaren
wedstrijden.

Laser Radial:
In de Laser Radial klasse had Anneke Bouwmeester een redelijke eerste start en een goede shift langs links. Een inschattingsfout was uiteindelijk de oorzaak van haar zestiende plek. De tweede race ging niet veel beter en ze eindigde op een 21e plaats. Overall staat Anneke nu op een vijftiende paats.

420 meisjes:
Bij de 420 startten de meiden Nicole van Erp en Robyne van Notten vandaag matig en werd met spi steeds een paar plaatsen verloren, ze werden 2 maal 19e. De meiden waren niet echt tevreden. Ze staan nu negentiende in het tussenklassement.

420 jongens:
Pieter van Notten en Jasper Kleijweg hadden vandaag een redelijke start en een goed eerste rak in eerste race, maar ze verloren voor de wind steeds een flink aantal plaatsen. Ze werden uiteindelijk 28e. Ook in de tweede race van vandaag werden ze 28e. De jongens staan nu 22e Overall.

Mistral meisjes:
Nikki van Riel had vandaag twee goede starts. Beide keren kwam ze als tweede bij de bovenboei, maar dan voor de wind verloor ze een aantal plaatsen t.a.v. de lichtere meisjes. Een achtste plaats en een tweede plaats was het resultaat. Helaas was ze in de tweede race te vroeg gestart (OCS) en werd ze gediswalificeerd. Nikki staat nu op een twaalfde plek in het tussenklassement.

Morgen is een rustdag. Voor woensdag en donderdag staan er twee races per dag gepland, vrijdag is de laatste dag en wordt er één race gevaren.

Internetadres: www.worldyouthsailingbusan.com
E-mailadres:femke.vanstraten@watersportverbond.nl