Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Funkwerk Enterprise Communications verwerft recht op gebruik VoVPN handelsmerk

Amsterdam, 18 juli 2005 - Funkwerk Enterprise Communications GmbH (FEC), onderdeel van Funkwerk AG, is de trotse eigenaar geworden van de rechten op het gebruik van het VoVPN® (Voice over VPN) handelsmerk in Duitsland. VoVPN zal vanaf nu gebruikt worden in alle spraak/data-oplossingen van het bedrijf, waardoor professionele gebruikers hun internettelefonie kunnen beschermen tegen ongeoorloofd gebruik door derden. Funkwerk heeft de handelsmerkrechten voor deze belangrijke technologie in een vroeg stadium kunnen bemachtigen, waarmee het zijn leidende rol op de convergerende spraak/datamarkt onderstreept.

"VoIP is een zeer belangrijke ontwikkeling met veel marktpotentieel," voorziet Hans-Ekkehard Domröse, CEO van Funkwerk Enterprise Communications GmbH. "Nu de populariteit van VoIP blijft groeien, worden ook beveiliging en QoS (Quality of Service) steeds belangrijker. Wij nemen beveiliging van data, voor veel bedrijven nu zeer belangrijk, heel serieus en combineren onze uitgebreide kennis van beveiliging met onze spraakoplossingen, die hun kwaliteit bewezen hebben. Met VoVPN zijn we pioniers op de ICT-markt, voor innovatieve en veilige spraak/dataoplossingen."

Veilige dataoverdracht voor internettelefonie
Wanneer gegevens worden verzonden over openbare netwerken als het internet en niet worden beveiligd, is het risico groot dat ze worden onderschept of gemanipuleerd. Dit geldt ook voor spraak. En omdat internettelefonie een real-time applicatie is, is het bovendien van belang dat er altijd genoeg bandbreedte beschikbaar is. Aanvallen als DoS (Denial of Service), die vaak voorkomen, overbelasten het netwerk en kunnen de transmissie van data in real-time ernstig bemoeilijken. Veel bedrijven bezitten al de benodigde infrastructuur voor een VPN (Virtual Private Network), die tevens gebruikt kan worden voor de veilige overdracht van spraak in de vorm van IP-pakketten. Met VoVPN worden deze pakketten versleuteld en vervolgens verzonden via een beveiligde tunnel tussen twee VPN eindpunten. Dit maakt toegang tot de data voor derde partijen onmogelijk, evenals het afluisteren van vertrouwelijke gesprekken.

Bezoek voor meer informatie over Funkwerk Enterprise Communications, bintec, artem- en elmeg-producten en voor (hoge resolutie) beeldmateriaal van personen en producten www.funkwerk-ec.com.

Over Funkwerk Enterprise Communications GmbH
Funkwerk Enterprise Communications GmbH is een van de belangrijkste Europese leveranciers van professionele netwerk access- en ICT-oplossingen voor bedrijven, overheden, organisaties en carriers. Het portfolio bestaat uit technologieën voor wireless LAN, IP-gebaseerde routing, VPN, Voice over IP en telecomsystemen, waarbij de nadruk ligt op pionierwerkzaamheden op het gebied van spraak-dataconvergentie. De oplossingen worden op de markt gebracht onder de merknamen Artem, Bintec en Elmeg en worden ondersteund door een uitgebreid concept van trainingen, service en support. Funkwerk Enterprise Communications GmbH heeft zijn hoofdkantoor in Neurenberg, Duitsland en heeft 200 werknemers die werken op bedrijfslocaties in Neurenberg, Neu-Ulm, Peine en Berlijn. Naast Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is Funkwerk Enterprise Communications GmbH ook actief in de Benelux, Frankrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Italië, Portugal, Spanje, Oost-Europa, Scandinavië en het Midden-Oosten, soms vertegenwoordigd door dochterondernemingen. Het bedrijf is onderdeel van Funkwerk AG, gevestigd in Kölleda, Duitsland en valt onder de businessdivisie met dezelfde naam, Funkwerk Enterprise Communications.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Cindy Curré
(020) 421 05 65, cindy@l-dj.nl