Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


18 juli 2005


Zutphen - Drankrijder betrapt


Een 19-jarige snorfietser uit Zutphen bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op maandag (18-07) rond 02.05 uur op de Isendoorn-
straat. De man blies een promillage van 1,8. Zijn rijbewijs werd ingenomen en er werd
proces-verbaal opgemaakt.


Gorssel / Klarenbeek - Insluipers overlopen


De bewoner van een woning aan de Lindelaan in Gorssel overliep op zondag (17-07) rond 11.40 uur een insluiper in zijn huis. Terwijl de bewoner rondom de woning aan het klussen was, zag de insluiper kans via een openstaande deur naar binnen te glippen.
De slaapkamer werd doorzocht en een portefeuille meegenomen, inhoudende onder meer autopapieren en een bankpas. Toen de man werd overlopen vertelde hij in gebrekkig Engels dat hij op zoek was naar iemand. Na zijn vertrek miste de bewoner de portefeuille met inhoud. Signalement dader: 30-40 jaar, 1.80-1.90 m lang, fors postuur, bol/rond hoofd, zwart haar (gedekt model), verzorgd uiterlijk. Hij droeg een zwart pak met een wit overhemd.


Op zondag (17-07) vond er tussen 16.15-16.30 uur ook een insluiping plaats in een woning aan de Zutphenseweg in Klarenbeek. De bewoner trof ook hier een onbekende man in zijn woning aan en riep dat de man direct moest vertrekken. De man antwoordde in een vreemde taal en haalde zijn broekzakken leeg om aan te tonen dat hij niets had gestolen. Na zijn vertrek bleken er wel goederen verplaatst te zijn maar niet meegenomen. De man was binnengekomen via een niet afgesloten deur. Signalement man: plm. 40 jaar, mager postuur, licht getinte huid, onverzorgd zwart haar, baardstoppels en ingevallen wangen.
Droeg een bordeauxrood colbert en een zwarte broek.


De politie verzoekt getuigen van deze insluipingen zich te melden via 0900 8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --