Flexibilisering personeelskosten

18.07.2005 / 14:52 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Adecco

Persinformatie

Glasfabrikant flexibiliseert personeelskosten
Adecco breidt partnership met Pilkington uit

Enschede, 18 juli 2005 - De vestiging van glasfabrikant Pilkington in Enschede besteedt een groot deel van zijn wervings- en selectiewerkzaamheden uit aan Adecco. De wereldwijd marktleider in HR Solutions dienstverlening levert niet alleen flexkrachten voor op de werkvloer, maar managet het gehele arbeidstraject. Drie dagen per week is een specialist van Adecco bij Pilkington aanwezig om het arbeidsproces te optimaliseren. Ook de werving en selectie van middenkaderpersoneel, zowel op flexbasis als met vaste contracten, neemt Adecco grotendeels voor zijn rekening. Dit levert ons een grote kostenbesparing op in het personeelsbestand en stelt ons in staat ons bezig te houden met waar we goed in zijn, namelijk kwalitatief goede ruiten produceren, zegt René Bosch van Pilkington.

Het uitgebreide contract met Pilkington is per april met 2 jaar verlengd middels een ondertekening van het contract door de algemeen directeur van Adecco, Emil Broekman. De uitgebreidere samenwerking met Pilkington behelst een groot deel van de nieuwe services die Adecco aanbiedt. De HR Solutions dienstverlener treedt meer en meer op in een adviserende rol. Door de ervaring en expertise op HR-gebied die bij ons internationaal aanwezig is, kunnen wij als consultant bij onze partners optreden. Wij bekijken het hele bedrijfsproces en vullen dit zo effectief mogelijk in waardoor de klant flink kan flexibiliseren in zijn personeelskosten, verklaart Hans Bakker, Branchmanager bij Adecco. De flexibiliseringsmodellen die onze internationale moedermaatschappij heeft ontwikkeld, maken wij hier per klant op maat voor de Nederlandse markt.

Adecco SA
Adecco SA is een Forbes 500 onderneming en de grootste personele dienstverlener ter wereld. Onder leiding van CEO Jérôme Caille werken 30.000 medewerkers in bijna 6000 kantoren in 71 landen verspreid over de hele wereld voor Adecco. Dagelijks werken meer dan 700.000 flexwerkers voor zakelijke klanten. De onderneming is geregistreerd in Zwitserland en wordt geleid door een multinationaal team. Adecco levert een scala van personeelsdiensten aan zakelijke klanten en gekwalificeerde partners. In 2004 heeft Adecco SA een omzet gemaakt van 17,2 miljard Euro. De winst bedroeg 332 miljoen Euro.