Provincie Noord-Holland

Parachutisten landen op strand Zandvoort

18-7-2005

Op zaterdag 16 juli jl. landden er drie parachutisten op het strand van Zandvoort. Zij deden dit om aandacht te vragen voor de campagne Bijdehand naar het strand.

Met de campagne Bijdehand naar het strand wil de provincie Noord-Holland strandbezoekers laten nadenken over hun vervoerskeuze van en naar het strand. Veel mensen kiezen voor de auto, waardoor er op drukke dagen regelmatig verkeersopstoppingen ontstaan.

Met grote billboards langs de toegangswegen van Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, folders, promoteam en bijzondere acties zoals de parachutisten, wil de provincie kustbezoekers informeren over alternatieve vervoersmiddelen. Zoals de Strandbus die deze zomer weer elke dag langs de kust tussen Zandvoort en Bloemendaal aan Zee rijdt (van 9.15 uur 01.00 uur) en aansluit op o.a. de trein. Of de fiets die je kunt stallen in de bewaakte fietsenstalling (voor 0,50 de hele dag je fiets bewaakt!). Of de mogelijkheid vanaf volgend jaar om de auto te parkeren waar de files beginnen (op een Strandsferium) om van daaruit met trein of bus de files te omzeilen.

De campagne Bijdehand naar het strand is onderdeel van het project Bereikbaarheid Kust. Meer weten? Bezoek de website www.bijdehandnaarhetstrand.nl

strandfoto