Gemeente Hoogeveen

18 juli 2005
Hoogeveen stimuleert zuinig energieverbruik veehouderijen De gemeente Hoogeveen biedt veehouderijen korting op het laten uitvoeren van een energiescan op het bedrijf. Een energiescan laat zien hoe veehouderijen kunnen besparen op het energiegebruik. In de praktijk blijkt een besparing van 10â20% haalbaar.

De kosten voor veehouders zijn slechts 200 euro. Het overige deel van de kosten voor de scan wordt betaald door de gemeente (ca. 80%). De scan wordt uitgevoerd door Rendo Energieservice.

Wereldwijd zijn verplichtingen afgesproken over reductie van de CO2. Ook de Nederlandse overheid werkt aan het omzetten van de afspraken in klimaatbeleid en concrete acties. De energiescan voor bedrijven is hier een voorbeeld ervan.

Met klimaatbeleid wil de gemeente Hoogeveen een stimulans geven aan de ontwikkeling van duurzame energie en het zuinig gebruik van energie. Binnen het project Werken aan De Wieken gaan ondernemers en gemeente ook nog bezig met het zoeken naar klimaatmaatregelen. Een aantal andere (ook niet-agrarische) bedrijven in Hoogeveen hebben al âs een energiescan laten uitvoeren.

De energiescan omvat ook een globale veiligheidsbeoordeling van de gas- en elektrische installatie. Veehouders die interesse hebben, kunnen zich tot en met 19 augustus a.s. melden bij dhr. Kiers van de gemeente, telefoon 0528-291616.