Persbericht

HP introduceert nieuwe HP OpenView Identity Management oplossingen

Uitbreiding van de relatie met Citrix voor bedrijfsbrede, single sign-on login

UTRECHT, 18 juli 2005 - HP introduceert vandaag verbeterde oplossingen voor Identity Management, met mogelijkheden voor federatie, geavanceerde automatisering, naleving van regels en rapportages. Deze verbeterde oplossingen maken deel uit van de HP OpenView Identity Management reeks en zijn verder geïntegreerd om het gebruiksgemak te vergroten.

HP heeft tevens de relatie met Citrix uitgebreid om geconsolideerde auditrapportages mogelijk te maken via HP OpenView, gebaseerd op de bedrijfsbrede, single sign-on login informatie die door Citrix Password Manager wordt gegenereerd.

Door de middelen te bieden voor een effectieve controle over de identiteit van de gebruikers en toegang tot informatie, kunnen de HP OpenView Identity Management oplossingen de kosten verlagen, de beveiliging verbeteren en bedrijven helpen om aan regelgeving te voldoen.

"Met de HP OpenView Identity Management oplossingen kunnen 'adaptive enterprises' - slagvaardige ondernemingen - voldoen aan hun behoeften op het gebied van beveiliging en naleving, terwijl zij effectief hun lopende zaken, hun groei en hun veranderingen kunnen beheren", zegt Todd DeLaughter, vice president en general manager van HP's Management Software Business. "Met deze nieuwe versies kunnen onze klanten hun bedrijf runnen als een verzameling bedrijfsprocessen en diensten, en niet alleen maar als servers en applicaties."

"HP's Identity Management oplossingen verlichten de integratielast en bieden meer waarde voor de klanten van OpenView", zegt Phil Schacter, vice president en service director van de Burton Group, een onderzoeks- en adviesbedrijf dat zich exclusief richt op infrastructuurtechnologieën voor wereldwijd opererende ondernemingen. "Diensten voor identiteits- en toegangsbeheer zijn essentieel voor bedrijfsbrede strategieën op het gebied van beveiliging en privacy. Zo ook voor de systemen die nodig zijn voor effectief beheer van de IT-infrastructuur."

Federatie, een proces dat gebruikmaakt van standaardprotocollen om verschillende accounts te koppelen aan diverse providers op internet, speelt een belangrijke rol binnen HP OpenView Identity Management. Wanneer gebruikers naar verschillende sites gaan die tot dezelfde federatie behoren, herkent de HP OpenView software deze gebruikers en biedt hun vervolgens een veilige, gepersonaliseerde beleving, op basis van de identiteit en de voorkeuren van de gebruiker.

Procesautomatisering, gebruiksgemak en een snelle implementatie helpen de gebruikers ook met het effectief beheer van veranderingen. Door integratie tussen de oplossingen is er nu een gemeenschappelijke gebruikersinterface, installatieprocedure en terminologie. De gemeenschappelijke audit- en rapportage-infrastructuur wordt verder geïntegreerd. Verdere verbeteringen betreffen onder andere:

HP OpenView Select Federation 6.5

* Verbeteringen van het privacybeheer stellen gebruikers in staat om privacy controls in te stellen op een 'per-attribuut' basis en om subsets van hun profielen veilig te delen met verschillende service providers, gebaseerd op de zakelijke transactie;
* Geconsolideerde audit en rapportage van administratieve, transactie- en privacyprocessen en -activiteiten;
* Ondersteuning van SAML 2.0, 1.1 en 1.0, en multi-protocol standaarden;
* Ondersteuning van het Liberty Alliance Identity Web Services Framework (ID-WSP) 1.1, samen met een uitgebreide software development kit, waardoor een meer gepersonaliseerde service mogelijk is.

HP OpenView Select Identity 3.3

* Eenvoudig beheer van grootschalige omgevingen met een nieuwe gebruikersinterface die een combinatie ondersteunt van zoeken, browsen en selecteren;
* Uitgebreid workflow management voor toegangsverzoeken maakt het mogelijk om ad hoc mensen aan te wijzen die zo'n verzoek kunnen goedkeuren, zonder dat zij een speciale goedkeuringsrol hoeven te hebben;
* Verbeterde zelfhulpdiensten en registratie bieden een configureerbare planning van verzoeken en de mogelijkheid voor automatisch gedetecteerde gebruikers self sevice te kunnen gebruiken.

HP OpenView Select Access 6.1

* Integratie van Citrix Password Manager, waardoor klanten de bedrijfsbrede, single sign-on login-informatie kunnen bijhouden in de HP OpenView Select Access audit server voor end-to-end rapportage over de naleving;
* Verbeterde platformondersteuning;

* Geavanceerd toegangsbeheer voor webservices zodat op gedetailleerd niveau toegangsbeleid gedefinieerd en verleend kan worden, door het inspecteren van het gehele webservicesverzoek;
* Nieuwe Select Access klanten krijgen één gratis HP OpenView Select Federation licentie.

HP OpenView Select Access 6.1 en HP OpenView Select Identity 3.3 zijn vanaf vandaag beschikbaar. HP OpenView Select Federation 6.5 wordt in het vierde kwartaal van 2005 verwacht.

Meer informatie over HP OpenView beheersoftware is te vinden op www.managementsoftware.hp.com.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen eindigend op 30 april 2005, behaalde HP wereldwijd een omzet van $83,3 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP, Jos Baltes
030 222 33 44
jos.baltes@hp.com
of
H&K/MCS
Perlita Fränkel
023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl