Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 18 juli

Alkmaar 18-07-2005 - 14.58 uur

Geluidsoverlast in de horeca

Hoorn, zondag 17 juli 2005

In de nacht van zaterdag op zondag is door de politie een controle op de horeca in het centrum van Hoorn uitgevoerd. Milieuspecialisten van de politie controleerden in samenwerking met de brandweer en de milieudienst Westfriesland een aantal cafés in het centrum. Hierbij bleken er zes de maximale geluidsnorm te overschrijden. De hoogste geluidsoverschrijding was 23,5 bB(A). Dit is een forse overtreding als men bedenkt dat een toename van 3 dB(A) een verdubbeling van geluid betekent. Oorzaak van de overtredingen was voornamelijk dat bij cafés de deuren en de ramen open stonden waardoor het geluid eenvoudig naar buiten kon. Op de Rode Steen werden daarnaast ook tellingen verricht in de cafés. Hierbij werd gekeken of er niet meer publiek aanwezig was dan volgens de vergunning is toegestaan. Er werden op dit onderwerp geen overtredingen geconstateerd.

Schennispleger

Alkmaar, zondag 17 juli 2005

Op zondagmiddag omstreeks 15.00 uur werd een man uit Alkmaar op het Canadaplein aangehouden wegens openbare schennis der eerbaarheid. Een politieman in burger had gezien dat de man geheel ontkleed tussen het drukke publiek op het plein liep. Toen er politieassistentie op het plein verscheen bleek de man zijn kleding al weer aan te hebben. Wel was hij duidelijk met zichzelf aan het spelen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man heeft zich, na een gesprek met de GGD, vrijwillig op laten nemen.

Aanrijding met letsel: vrouw breekt been

Den Burg, zondag 17 juli 2005

Op zondagmiddag omstreeks 16.45 uur raakte een 46-jarige vrouw gewond bij een aanrijding op de kruising Kogerstraat Georgiëweg in haar woonplaats. De vrouw reed op de fiets over de Georgiëweg en kreeg op de kruising geen voorrang van een 80-jarige automobilist uit Oosterend die over de Kogerstraat aan kwam rijden. De vrouw brak een been en liep diverse kneuzingen op. Zij moest voor behandeling overgebracht worden naar het Gemini-ziekenhuis in Den Helder.

Aanrijding met letsel

Akersloot, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen omstreeks 11.00 uur vond er op de kruising Geesterweg Klein Dorreegeest in Akersloot een aanrijding plaats waarbij een 19-jarige vrouw uit Akersloot ernstig gewond raakte. De vrouw reed op een bromfiets over de Geesterweg. Vanuit tegengestelde richting kwam een 44-jarige man uit Westbeemster in een bestelauto. Op de kruising wilde de man linksaf slaan de Klein Dorregeest op. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de bromfietster. Het slachtoffer moest per ambulance naar de intensive care van het Medisch Centrum te Alkmaar worden overgebracht. Een gewaarschuwde trauma-heli werd afgebeld.

Aanrijding met letsel

Middenmeer, zondag 17 juli 2005

Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Medemblikkersluisweg onder Middenmeer. Een 14-jarig meisje uit Wieringerwerf fietste over de Medemblikkersluisweg maar hield onvoldoende rechts. In een onoverzichtelijke bocht kwam zij op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hier kwam juist een 28-jarige man uit Opperdoes op een motorfiets aangereden. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij beide bestuurders ten val kwamen. Het meisje liep letsel aan heup en been op. De motorrijder brak een onderarm. Beiden zijn voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Heerhugowaard, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen omstreeks 08.50 uur vond er een frontale aanrijding plaats op de Lek in Heerhugowaard. Een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard hield met zijn bromfiets onvoldoende rechts en reed frontaal tegen een personenauto die vanuit tegengestelde richting aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 42-jarige man uit Heerhugowaard. De bromfietser is voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Doorrijden met alcohol

Hoorn, zondag 17 juli 2005

Op zondagavond omstreeks 23.00 uur reed een 59-jarige man uit Hoogkarspel in een personenauto tegen een geparkeerd staande auto op de Holenweg in Hoorn. Aan de hand van het kenteken kon de politie de verdachte achterhalen. Hij bleek reeds in zijn woning in Hoogkarspel te zijn. Omdat de man alcohol had gebruikt werd hij aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 950 ug/l. Dat is ruim vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal wegens doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Alcoholcontrole

Hoorn, zondag 17 juli 2005

Op zondagavond omstreeks 23.40 uur zag de politie dat de bestuurder van een bestelbus op de Provincialeweg te Hoorn met een snelheid van ongeveer 80 km per uur een rood licht op een kruising negeerde. Bij controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 790 ug/l. Dit is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen omstreeks 01.25 uur werd een controle uitgevoerd op de Lorreinenlaan in Alkmaar. Een 51-jarige Amsterdammer in een personenauto bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies 575 ug/l (ruim tweeëneenhalf keer het maximum). Ook deze bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Alcohol en drugs

Obdam, zondag 17 juli 2005

Op zondagavond omstreeks 19.10 uur in het Recreatiegebied De Weel in Obdam een 20-jarige man uit Avenhorn in een personenauto gecontroleerd. De man verklaarde alcohol en softdrugs te hebben gebruikt. Van de man werd bloed afgenomen. Het bloed zal op de aanwezigheid van alcohol en drugs worden gecontroleerd. Bij controle werd in de auto een honkbalknuppel aangetroffen.

Woninginbraak

Zuidschermer, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen werd tussen 01.00 en 06.30 uur ingebroken in een boerderij aan de Westdijk in Zuidschermer. De daders kwamen het pand binnen door een kantoorraam op de begane grond te forceren. De hele woning werd doorzocht. Vanuit de slaapkamer, waar de bewoners lagen te slapen, werd geld gestolen.

Heerhugowaard, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen werd tussen 01.00 en 05.15 uur ingebroken in een woning aan de Stationsweg in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door gaten te boren in het kozijn van de schuifpui aan de achterzijde van het pand. Hierdoor kon deze worden geopend. Uit de woning, die geheel doorzocht werd, zijn diverse goederen ontvreemd.

Diefstal boot

Heerhugowaard, maandag 18 juli 2005

In de nacht van zondag op maandag, tussen 23.30 en 10.15 uur, werd een rubberboot met buitenboordmotor weggenomen vanachter een woning aan het Neeltje Lokersland in Heerhugowaard. De boot lag in het water en zat vast met een kabelslot. De boot was een rode Plastimo met een 4pk Suzuki buitenboordmotor.

Afval verbranden

De Cocksdorp, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen omstreeks 10.50 uur constateerde de politie dat op een perceel bouwgrond aan de Lancasterdijk in De Cocksdorp narcissenloof werd verbrand. De eigenaar, een 28-jarige man uit Den Burg, vertelde dat hierdoor het rooien werd vereenvoudigd. De man krijgt een proces-verbaal.

Beroving

Hoorn, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen omstreeks 11.00 uur werd een 54-jarige man uit Hoorn van zijn geld beroofd op het Betje Wolffplein in Hoorn. De man, die slecht ter been is en daarom in een scootmobiel rijdt, had juist geld gepind. Toen hij het geld weg wilde bergen werd het door een onbekende man uit zijn handen gerukt. De overvaller ging er direct vandoor in de richting van het Aagje Dekenplein. De dader is een blanke man van ongeveer 40 jaar oud met een lengte van 1,80 meter. Hij droeg een spijkerbroek en bergschoenen. Van de dader is ook bekend dat hij brildragend is.

Verkeerscontrole

Heiloo, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Kennemerstraatweg in Heiloo. In totaal kregen 38 bestuurders een bekeuring. Er werd hoofdzakelijk geschreven voor het niet dragen van een veiligheidsgordel en niet handsfree bellen.

Alkmaar, maandag 18 juli 2005

Op maandagmorgen werd er een bromfietscontrole gehouden op de Vondelstraat in Alkmaar. In totaal werden 12 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er 6 opgevoerd te zijn.