Ingezonden persbericht


Avaya Nederland sluit overeenkomst met Forma

Forma biedt implementatie- en ondersteunende diensten voor SeCom-, HotCom- en MedComapplicaties

TER PUBLICATIE: 18 juli 2005

Nieuwegein - Avaya Nederland B.V. (NYSE: AV) en Forma B.V., leverancier van telefoniesystemen en bekabelingsnetwerken, hebben een strategische overeenkomst gesloten. Volgens deze overeenkomst gaat Forma implementatie- en ondersteunende diensten bieden voor SeCom, HotCom en MedCom, communicatiesystemen voor respectievelijk bejaardentehuizen en instellingen in de gezondheidszorg, en horecabedrijven. De oplossingen maken deel uit van het aanbod van Tenovis, dat recent is overgenomen door Avaya. Door de overeengekomen samenwerking tussen Avaya en Forma zijn klanten die gebruikmaken van de genoemde systemen, verzekerd van optimale dienstverlening. Het contract is een voorbeeld van de snelle integratie van de activiteiten van Avaya en het voormalige Tenovis.

HotCom, het aanbod voor hotels en conferentiecentra, omvat hardware en software gericht op typische hotelmanagementprocessen, zoals het in- en uitchecken van gasten, het vastleggen van hun gegevens en het bieden van roomservice. Voor bejaarden- en verzorgingstehuizen is er SeCom, een oplossing die onder andere functies biedt waarmee bewoners snel hulp kunnen inroepen en het verpleegpersoneel kan zien waar men naartoe moet na een melding. MedCom maakt het bijvoorbeeld mogelijk om informatie over patiënten in zorginstellingen vast te leggen op één chipkaart en daarnaast biedt MedCom de mogelijkheid om entertainment aan het bed te bieden, zoals TV, games en internet.

Gos Hein van de Wouw, Managing Director bij Avaya Nederland B.V.: "Forma en Tenovis hebben jarenlang succesvol samengewerkt. In die periode heeft Forma zijn toegevoegde waarde ruimschoots bewezen. Bovendien zien Forma en Avaya beide mogelijkheden in de intra- en extramurale zorg en in de hotelbranche. Door onze kennis op het vlak van telefonie te bundelen met de ervaring die Forma heeft met de verticale applicaties van het voormalige Tenovis-portfolio, versterken we onze marktpositie."

Avaya Nederland en Forma gaan zich niet alleen richten op de dienstverlening voor bestaande Tenovis-oplossingen, maar streven er ook naar om nieuwe oplossingen te bieden aan bedrijven. Met name in de ouderenzorg kunnen de bedrijven samen groei realiseren vanwege de vergrijzing en de toenemende vraag naar zorgsystemen. De kennis en ervaring van Forma op dit gebied spelen hierbij een belangrijke rol. De overeenkomst tussen Avaya en Forma is gesloten voor een periode van drie jaar.

Over Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht