Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


18 juli 2005


AALTEN - Lichtgewonde door aanrijding


Een 34-jarige fietser uit Oostkamp raakte zondagmorgen (17/07) op de kruising Bredevoortsestraatweg/Slicher van Bathstraat/Lankhofstraat lichtgewond door aanrijding met een 53-jarige fietser uit Aalten. De man uit Aalten gaf rond 09.25 uur geen voorrang aan de fietser uit Oostkamp. Hij liep door de aanrijding een pijnlijke schouder op.


ZELHEM - Alcoholcontroles Zwarte Cross


Het eam Verkeershandhaving van de politie Noord- en Oost-Gelderland heeft ook op zondag en maandag op diverse plaatsen rond het terrein van de Zwarte Cross alcoholcontroles gehouden. Zondagmiddag (17/07) werden 870 passanten onderworpen aan een blaastest. Van hen bleken er drie in overtreding ! Op de Halseweg werd een fietser uit Zelhem aangehouden. De politie trof de man rond 17.15 uur midden op de rijbaan, slingerend, aan. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,2. Dit leverde hem een rijverbod van vijf uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


Verder werden zondag nog twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed. De één kwam uit Hummelo. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6, de ander kwam uit Amersfoort en hij blies een promillage van 0.9.


Maandag bleken 7 van de ruim 100 gecontroleerde bestuurders nog te veel alcohol op te hebben. Zij kwamen uit Elshout, Limmen, Veghel, Zaandam, Zeist en Zevenaar. Het hoogst gemeten promillage was 1.0 promille en allen kregen een boete en bijbehorend rijverbod


ZELHEM - Boetes voor naaktlopers


De politie heeft zondagmorgen een 21-jarige Harderwijker en een 21-jarige man uit Oijen een boete van 50 euro gegeven voor naaktlopen. De mannen werden rond 09.20 uur naar de politie gebracht nadat zij over een camping aan de Wolfersveenweg naakt hadden gelopen. De politie gaf beiden een boete en zond hen na verhoor heen.


Einde berichten


.

Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --