Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


18 juli 2005


Nunspeet - Man onwel: auto total loss


Een 40-jarige automobilist uit Katwijk verloor op zondag (17-07) rond 13.45 uur de macht over het stuur op de A28. De man werd duizelig en wilde stoppen op de vluchtstrook. Toen hij de vangrail zag stuurde hij de auto naar links en kwam vervolgens tot stilstand in de middenberm. De bestuurder werd met een schouderwond per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn echtgenote, die op dat moment in de auto lag te slapen, kwam er wonderwel zonder kleerscheuren vanaf. De auto werd total loss weggesleept door een bergingsbedrijf.


Epe - Tiener maakt ritje in auto vader

Een ritje met de auto van zijn vader eindigde voor een Vaassense tiener in een aanrijding. De knaap, niet in het bezit van een rijbewijs, nam de auto zonder toestemming mee en ging met een vriendje rondtoeren. Toen hij vanaf de Hoofd-straat linksaf de Quickbornlaan wilde inrijden raakte hij met een voorwiel de stoeprand. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam tot stilstand in de struiken van de Bloemstraat. De bestuurder en inzittende bleven ongedeerd. De schade aan de auto bleef beperkt tot twee lekke banden. Er werd proces-verbaal opgemaakt. Dit alles gebeurde op zondag (17-07) rond 18.10 uur.


Epe - Man ontwijkt ree en rijdt tegen boom

Een 47-jarige automobilist uit Emst wilde maandag (18-07) rond 01.35 uur op de Soerelseweg een ree ontwijken. Hij week uit naar links, kwam in de berm terecht en na een stuurcorrectie kwam hij tot stilstand tegen een boom aan de rechterzijde van de weg. Behalve een dik oog bleek de man geen verwondingen te hebben.
De auto werd total loss weggesleept.


Harderwijk - Fietsster gewond

Op zondag (17-07) raakte rond 13.50 uur een 58-jarige fietsster uit Hierden gewond. Ze reed met haar man op de Vondelaan toen hij rechtdoor fietste terwijl zich rechtsaf wilde. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw had een wondje onder het oog en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --