Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


18 juli 2005


APELDOORN - Bromfietser onder invloed


De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (18/07) op de Deventerstraat een 25-jarige bromfietser uit Deventer aangehouden die onder invloed van alcohol was. De politie controleerde de man maandagmorgen vroeg rond 04.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Bovendien had hij een mobiele telefoon aan zijn oor, kon geen identiteitsbewijs tonen, droeg evenals zijn passagier geen helm en zijn bromfiets had ten onrechte een oranje plaat. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,1. De politie gaf de Deventenaar drie bekeuringen en een rijverbod van vijf uur.


BEEKBERGEN - Inbraak in woning


Onbekenden hebben zondag (17/07) ingebroken in een woning aan het Spelderholt. De daders kwamen via een raampje van de garage de woning binnen en namen een draagbare computer en een dvd-speler mee. De inbraak werd rond 20.00 uur ontdekt en aangifte gedaan bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Brand in leegstaande woning


In een leegstaande woning aan de Arnhemseweg brak in de nacht van zondag op maandag (18/07) brand uit. Een 22-jarige Apeldoorner ontdekte rond 03.35 uur dat de rails van het zonnescherm brandde en alarmeerde de politie en brandweer. De brandweer had het vuur snel onder controle.


APELDOORN - Politie zoekt en vindt zoekgeraakte peuter


De politie heeft zondagavond (17/07) op het terrein bij een woning aan de Deventerstraat een zoektocht gehouden naar een anderhalf jarig meisje. De vader was met zoon en dochter op visite en op een gegeven moment was het meisje aan zijn aandacht ontsnapt. Omdat het vermoeden bestond dat zij de straat op was gegaan werd de hulp van de politie ingeroepen die met diverse mensen op zoek ging. Eén van de politiemensen hoorde rond 20.50 uur geluiden in een auto en ontdekte het kind dat daar ingekropen was en had geslapen.


Beekbergen - Babbeltruc


De bewoners van een woning aan de Hietveldweg kregen op zaterdag (09-07) rond 16.25 uur bezoek van een man en een vrouw die belangstelling toonden voor de tuin. De man bleef in de auto zitten. Terwijl de vrouw het woord deed, rolde ze de portemonnee van aangever, inhoudende een bankpasje en geld. Na de diefstal stapte ze snel in de auto en verdween het tweetal. Het pasje werd vervolgens direct geblokkeerd. Het signalement van de vrouw: blanke huid, 35-40 jaar, 1.60-1.65 m, kort haar, 1.60-1.65 m lang. slank postuur en opvallend grote borsten. De man zat in een grote zwarte auto, van hem is geen nader signalement bekend. De politie verzoekt getuigen te reageren via 0900 8844


Een gelijksoortig incident deed zich op vrijdag (15-07) rond 14.10 uur. Een 83-jarige vrouw lag in haar achtertuin aan de Zwolseweg te zonnen toen er plotseling twee onbekende vrouwen in haar tuin stonden. Ze hingen een verhaal op over bloemen en hoe mooi haar tuin was en ze vroegen haar mee te lopen naar de voortuin. De bewoonster kreeg argwaan en ging er niet op in. Toen de twee vrouwen vervolgens wegliepen hoorde de bewoonster hen zeggen "ze heeft het door". Mogelijk dat de twee vrouwen van plan waren de bewoonster af te leiden en vervolgens iets weg te nemen. Signalement van de vrouwen: zuid-europese types, 25-30 jaar, lengte 1.70-1.75 m, gezet postuur, lang zwart haar, gekleed in een lange zwarte jurk.
Eventuele getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 8844.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --