Persberichten maandag 18 juli

's-Hertogenbosch 18-07-2005

VROUW AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL FIETS

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag is een 38-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden. Ze werd op het van Coehoornplein in 's-Hertogenbosch betrapt toen ze een fiets wegnam. De vrouw is aangehouden en tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is ze later die avond heengezonden.

OVERLAST DRONKEN MAN

's-Hertogenbosch - Zondagavond is een 37-jarige man uit Haarsteeg aangehouden. De man, die dronken was, veroorzaakte overlast in een gelegenheid aan de Sint Jacobshof in 's-Hertogenbosch. Hij gooide daarbij tafel en stoelen om. De man werd uit de gelegenheid verwijderd. Ook buiten bleef de man overlast veroorzaken. Hij werd aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij maandagmorgen heengezonden.

JONGENS AANGEHOUDEN BIJ INBRAAK

's-Hertogenbosch - Zondagavond werd gemeld dat er werd ingebroken in een school aan de Zevenhontseweg in 's-Hertogenbosch. Door de ter plaatse gekomen politiemensen konden drie jongen, 13 en 14 jaar uit 's-Hertogenbosch op aanwijzing van getuigen worden aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag is een 18-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. Even voor middernacht bedreigde hij op de Oreliostraat in 's-Hertogenbosch een 60-jarige man met een mes. De 18-jarige man is aangehouden, in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VROUW GEWOND BIJ ONGEVAL

's-Hertogenbosch - In de nacht van zondag op maandag even voor middernacht is een 20-jarige vrouw uit Waalwijk gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed mee in auto, die bestuurd werd door een 21-jarige man uit 's-Hertogenbosch. Ze reden over de Aartshertogenlaan in 's-Hertogenbosch. Op de kruising met de Mgr. Diepenstraat kwamen ze in aanrijding met een auto bestuurd door een 24-jarige man. Deze laatste verleende geen voorrang. De vrouw raakte bij het ongeval gewond. Ze is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis.

RIJDEN ONDER INVLOED

Rosmalen - In de nacht van zondag op maandag, even na 01.00 uur werd op de Marie Koenenstraat in Rosmalen een 59-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 5 uur.

POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN

Uden - In de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli, rond 02.00 uur vond op de Oranjestraat-Wilhelminastraat in Uden een ernstige mishandeling plaats. Een 20-jarige jongen uit Uden werd trapt, waardoor hij op de grond viel. Terwijl hij op de grond lag, werd hij door een 19-jarige jongen uit Uden geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep hierbij tal van kneuzingen op. Gebleken is dat een tweede man enkele getuigen op afstand heeft gehouden door ze te bedreigen met een mes. Doordat er twee mannen en twee vrouwen langs kwamen die de 19-jarige jongen aanspraken op zijn gedrag, stopte de mishandeling. De politie is op zoek naar dit viertal. De politie is te bereiken op telefoonnummer 0900-8844.

MAN ERNSTIG GEWOND BIJ EENZIJDIGE AANRIJDING

Uden - Zondagavond is een man uit Uden (leeftijd onbekend) ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man fietste over de Hulsheuvel in Uden. Door nog onbekende oorzaak reed hij tegen lantaarnpaal en kwam bij het tunneltje op het fietspad ten val. De man is ernstig gewond overgebracht naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Uden - Zondagavond zagen politiemensen dat op de Botermarkt in Uden een grote stofwolk hing. Een 20-jarige jongen uit Uden was op de Botermarkt met zijn auto aan het stunten. Hij trok daarbij zeer snel op en remde dan weer krachtig af. Ook probeerde hij de auto tijdens het rijden op zijn kant te laten rollen. Hierdoor ontstonden gevaarlijke situaties, zeker omdat het erg druk was met kermisbezoekers, waaronder veel kleine kinderen. De man is aangehouden en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Uden - In de nacht van zondag op maandag is een 42-jarige man uit Overasselt aangehouden. De man pleegde op de Sint Jansstraat in Uden vernielingen bij een horecagelegenheid omdat hij niet binnen mocht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bij zijn aanhouding gaf hij ook nog een valse naam op. Na verhoor is hij maandagmorgen heengezonden.

AANHOUDING NA MISHANDELING

Oss - Zondagmiddag heeft de politie een 40-jarige vrouw aangehouden voor huiselijk geweld. Zij wordt verdacht van poging tot afpersing en gebruik van geweld tegen haar 75-jarige moeder. De vrouw is na verhoor vrijgelaten.

MET MES EN DRONKEN OP DE BROMMER

Vinkel - Aan de Weerscheut heeft de politie in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige man uit Oss aangehouden. De man werd staande gehouden naar aanleiding van een melding van een vernieling van een ruit in de Brugstraat. Toen hij zijn zakken leeg moest maken, haalde hij een mes tevoorschijn, dat meteen in beslag is genomen. Hierop is hij aangehouden. Daarna heeft hij een ademanalyse gehad, waaruit bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. De man wordt gehoord over zijn aandeel in de vernieling.

FIETSER DE WEG KWIJT

Nuland - Zondagavond schrokken surveillerende politiemensen toen ze rijdende over de Rijksweg N59 onder Nuland op de linkerrijstrook een fietser hen tegemoet zagen komen. Het bleek een 22-jarige man uit Nuland te zijn. Hij was bij de Dorsvlegel de Rijksweg opgereden en wilde bij Nuland/Geffen weer van de weg. Op het moment dat de politiemensen de man troffen, begon het donker te worden. De man voerde dan ook gelukkig verlichting en reed, voor hem, uiterst rechts. De man is van de Rijksweg gehaald en met een bekeuring weer op het goede spoor gezet.

AANHOUDING VOOR HUISELIJK GEWELD

Boxmeer - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 25-jarige man uit Boxmeer aangehouden voor huiselijk geweld. Hij wordt ervan verdacht zijn vriendin waar hij mee samenwoont, te hebben mishandeld. De man is ingesloten voor verder onderzoek.