Edelman - DLV


18 - 7 - 2005

PR-bureau Edelman versterkt Technologieteam met drie adviseurs

Tessa Bouw (1978), Peter van Kessel (1976) en Eva Smits (1979) zijn de nieuwe aanwinsten van het Technologieteam van PR-bureau Edelman. Bouw en Van Kessel zijn aangesteld als adviseur en account manager, Smits is per 1 juli account executive. Klanten uit de technologiesector zijn onder meer bol.com, BT, BBned, BBeyond, Compuware, Canon, Exact Software, InFocus, Microsoft en Open Text. Andere divisies binnen Edelman zijn: Consumer brands, Health care en Corporate & Business to Business.

Tessa Bouw begon haar loopbaan in PR en event management in 2001 bij ICT PR-bureau MCS. Na twee jaar maakte zij de overstap naar TomTom waar ze de functie van event manager bekleedde. Vervolgens werkte ze bij LOréal Paris. Tessa merkte dat ze zich meer thuis voelt in een IT-omgeving en kiest daarom voor het technologieteam van Edelman. Ik ben nu ruim een maand bij Edelman en voel me erg thuis in de open cultuur. Ik krijg hier de ruimte me te ontwikkelen in de richting die ik wil, aldus Tessa Bouw.

Peter van Kessel is sinds 2000 actief als PR-consultant in de ICT-sector. Zijn ervaring beslaat onder andere corporate PR, productintroducties en crisismanagement. Naast zijn functie als consultant bij Write Media, was hij initiator van De Perslijst, een mediadatabase waarin de gegevens van 4.000 journalisten uit 70 verschillende interessevelden zijn opgeslagen. Peter van Kessel: Ik ben altijd al onder de indruk geweest van het werk en de reputatie van Edelman en ik pak de uitdaging om hier mijn carrière voort te zetten dan ook vol plezier en met beide handen aan.

Eva Smits studeerde in 2003 af aan de Universiteit van Utrecht als psycholoog. Haar afstudeerrichting was mediapsychologie. Ze volgde in 2001 onder meer de vakken massacommunicatie, public relations en crisismanagement aan de Universiteit van Florida. Haar studie wekte haar interesse voor het PR-vak. Ze heeft reeds ruime ervaring in het organiseren van grote evenementen.

Over Edelman
Edelman is een wereldwijde communicatieonderneming die een full-service public relations bureaugroep, een onderzoeksbureau en een reclamebureau omvat. Edelman heeft 40 vestigingen in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Er werken 1.800 mensen. Edelman is wereldwijd het grootste onafhankelijke bureau op het gebied van PR. Edelman Nederland, gevestigd in Hoofddorp, heeft 30 medewerkers en expertise op het gebied van zowel corporate communicatie en crisis PR als lifestyle communicatie en marketing. Edelman Nederland is werkzaam voor opdrachtgevers uit verschillende sectoren zoals Canon, Microsoft, BT, UPS, VSM, Ferring, bol.com, InBev en Nissan. Bezoek www.edelman.com/nl voor meer informatie.

Meer over Edelman:
Persberichten
Achtergrondinformatie
Beeldmateriaal
website: http://www.edelman.com/nl

Edelman
Leoni Janssen
Postbus 2021
2130 GE Hoofddorp
tel: 023-554 2030
e-mail: nl@edelman.com
website: http://www.edelman.com/nl