PERSBERICHT - 2005-07-18

Voor toeristische pr en marketing in België en Luxemburg

CzechTourism in Brussel ook naar Baltus PR

Het Tsjechisch Bureau voor Toerisme CzechTourism - in Brussel heeft het toeristisch communicatieadviesbureau Baltus Communications in Den Haag ingehuurd om vanaf 1 juli 2005 zijn public relations in België en Luxemburg te verzorgen.

Het Tsjechisch Bureau voor Toerisme CzechTourism - in Brussel heeft het toeristisch communicatieadviesbureau Baltus Communications in Den Haag ingehuurd om vanaf 1 juli 2005 haar public relations in België en Luxemburg te verzorgen. Baltus Communications zal zich met name richten op public relations en persbewerking, waaronder persberichten, persreizen, pr voor vakantiebeurzen, persbijeenkomsten, persconferenties, promotie van evenementen en de website www.czechtourism.com.

Bekendheid vergroten
Tevens krijgt het bureau als opdracht om de bekendheid van Tsjechië als zomer- en winterbestemming bij het wederverkoop-kanaal te vergroten. Baltus Communications rapporteert aan de onlangs aangestelde directrice voor het Tsjechisch Bureau voor Toerisme in Brussel, mevrouw Barbora Belíková. Sedert 1 december 2003 is Baltus Communications reeds het pr-buro voor Tsjechië in Nederland.

Ik zie het als mijn taak om inwoners van België en Luxemburg te vertellen dat Tsjechië meer biedt dan alleen haar hoofdstad Praag, aldus Barbora Belíková. In 2004 bezochten ruim 77.000 Belgen Tsjechië. Daarmee staat het op de 16e plaats in de rangorde van inkomend toerisme. Duitsland neemt met meer dan 1,5 miljoen toeristen de eerste plaats in, gevolgd door Groot-Brittannië (ruim 650.000), Italië (ruim 391.000), Amerika (ruim 292.000) en Nederland (ruim 273.000). In totaal ontving Tsjechië in 2004 meer dan 6 miljoen toeristen.

Imago
Naast het bevorderen van het imago van Tsjechië als vakantiebestemming in de zomer, wil het verkeersbureau naast aandacht voor Praag ook minder bekende vakantiegebieden, UNESCO monumenten, actieve vakanties, kuuroorden, wintersport en MICE promoten. Toeristische informatie over Tsjechië is verkrijgbaar via het Tsjechisch Bureau voor Toerisme, Adolphe Buyllaan 150, 1050 Brussel, tel: 02 641 89 45, e-mail: info-be@czechtourism.com, www.czechtourism.com.

NOOT VOOR DE REDACTIE,