Ingezonden persbericht


Geachte redactie,

Vanaf 16 juli tot en met 28 augustus aanstaande zijn dagelijks in Het Land van Ooit twee unieke Indianengroepen te zien.

Een groep, afstammelingen van de Azteken, voeren met 14 dansers en trommelaars een aantal rituelen dansen op. Hun traditionele kleding en verentooien zijn overweldigend fraai.

De tweede groep, de Totonaken, afstammelingen van de Inca's, laten met 5 personen de wereldberoemde traditionele Zonnedans zien. Deze adembenemende rituele dans wordt opgevoerd op een 30 meter hoge paal. Een van de vijf Totonaken danst bovenop de paal van 30 meter - zónder life-line - dat moet zo volgens traditionele overlevering. Hij danst op de paal en maakt ook nog muziek. Het is werkelijk ongelooflijk, je gelooft je ogen niet. Daarna volgt een ritueel, ik zal het niet beschrijven, maar het is werkelijk adembenemend mooi! De Zonnedans is een voorjaars-, vroegzomer ritueel, welke eeuwenlang in Zuid-Amerika wordt gedanst om de goden van de zon en de natuur gunstig te stemmen.

We zijn heel gelukkig met het feit dat we deze unieke groepen als zomerevenement naar ons park hebben kunnen halen, omdat zij zich zeer onderscheiden van wat er deze zomer in de parken wordt aangeboden.

We nodigen u van harte uit om dit met eigen ogen te komen zien. We horen graag van u en danken u alvast voor de te nemen moeite.

p.s.: De beide dansgroepen zijn bovendien buitengewoon foto- / filmgeniek!

Met vriendelijke en Gouvernementele groet
Tot Ooit!

Edwin van Boggelen
Secondant Ministerie van Buitenlandse Zaken
Het Land van Ooit.

Tel: +31 (0)416 - 37 77 75
Fax: +31 (0)416 - 37 77 73

E-mail: e.v.boggelen@ooit.nl
Website: www.ooit.nl

---- --