Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 18 juli 2005

(
Warmond/ Rijpwetering Vaarsurveillance
De politie heeft in het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juli, in samenwerking met de douane, schippers gecontroleerd op de aanwezigheid van identiteitsbewijzen, vaarbewijzen en het gebruik van illegale rode diesel. Booteigenaren die voor de pleziervaart deze diesel tanken ontduiken hiermee de belasting. Naheffing van de fiscus voor het gebruik van rode diesel kan dan ook in de duizenden euro's lopen.
De politie en de douane hebben gecontroleerd op de Kagerplassen, de Kever, de Kaag en de Balgerij. Twee bekeuringen zijn uitgeschreven voor het niet hebben van een vaarbewijs en één bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Eén schipper is betrapt op het gebruik van rode diesel, hij zal een fikse naheffing van de fiscus tegemoet zien.


Leiden Politie treft vuurwapen aan

De politie controleerde op maandag 18 juli, rond 10.10 uur, op de Kenauweg een 35-jarige automobilist uit Wassenaar. Bij de man werd een vuurwapen, patronen en enkele zakjes met verdovende middelen gevonden. Hij werd aangehouden. De goederen zijn inbeslaggenomen. De politie zet het onderzoek tegen de verdachte voort.


Alphen a/d Rijn Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield maandag 18 juli, rond 10.45 uur, nabij de Vliestroom een 52-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De politie was op zoek naar de man nadat een 53-jarige man uit Aalsmeer door hem was mishandeld, beledigd en bespuwd en daarvan bij de politie aangifte had gedaan. Een en ander speelde zich vanmorgen af op de Herenhof waar de man als huismeester met werkzaamheden bezig was. Op dat moment passeerde de verdachte en spuwde naar hem. Toen de Aalsmeerder daar wat van zei kreeg hij klappen en werd hij bedreigd. De verdachte is ingesloten. De politie stelt vandaag een nader onderzoek in.


Leiderdorp Politie houdt verdachte van bedreiging aan

De politie hield maandag 18 juli, rond 08.30 uur, op de Persant Snoepweg een 22-jarige man uit Dronten aan. De man had zonder aanleiding bij een benzinestation een deuk in de auto van een bezoeker geschopt en de eigenaar van deze auto bedreigd. De 42-jarige man uit Nijmegen moest het zelfs voor hem op een lopen zetten. De gewaarschuwde politie rekende de Drontenaar in. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor vernieling en bedreiging. De man werd in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.


Waarder Jongen in container in de sloot gezet

De politie heeft aangifte opgenomen van een 9-jarige jongen uit Waarder. Hij is op zaterdag 16 juli, omstreeks 16.45 uur, op de Prinses Beatrixstraat, door twee onbekende jongens voor onbekende redenen in een container gezet. Vervolgens is hij met container en al in het water gezet. Doordat er gaten in de container zaten is er water naar binnen gelopen. De jongens hielden ondertussen de deksel gesloten. Toen de 9-jarige nogmaals probeerde de deksel omhoog te krijgen, lukte hem dit en is hij uit de container gekropen. Hij bleek in een sloot gezet te zijn, het water stond hem tot zijn knieën De jongens waren ondertussen gevlucht. De politie stelt een onderzoek in naar de daders en vraagt getuigen zich te melden via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --