Politie Drenthe

maandagmiddag

Assen 18-07-2005

Bange momenten voor automobilist

EMMEN - Een 45 jarige automobilist uit Valthe heeft een angstige momenten moeten doorstaan toen hij in zijn over de kop geslagen auto half hangend boven het kanaal de komst van zijn redders moest afwachten. Hij is uiteindelijk door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. De politie kreeg tegen 11.00 uur de melding dat er op de Achter het Kanaal in Emmen een auto over de kop was gegaan en dat die, met de bestuurder er nog in, op de kop in het water zou zijn beland.

Bij aankomst van de politie bleek de auto in de onderwal te zijn tegengehouden door een paar bomen. De bestuurder mankeerde niets maar hij durfde niet zelf de auto uit te komen, bang als hij was dat de auto zou gaan schuiven en hij alsnog een nat pak zou halen. Volgens de bestuurder was hij de controle over zijn auto kwijtgeraakt toen hij op het landweggetje naast het kaneel door een kuil was gereden. De politie heeft het kentekenbewijs van de auto ingenomen.

Bert Visser (0651 - 611629) verzorgt tot maandagavond 23.00 uur de persvoorlichting. Daarna wordt het voorlichtingspiket tot dinsdagmorgen 08.00 uur overgenomen door collega Dirk Neef (0651 - 557950)