Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (18/07)

OOSTERHOUT NB, 18 juli 2005

Bekeuring voor openbare dronkenschap

WIJK EN AALBURG: Een 37-jarige Pool werd op zondagavond 17 juli in stomdronken toestand in Wijk en Aalburg aangetroffen. Agenten stelden vast dat de man totaal van de wereld en niet meer aanspreekbaar was. Dat was rond 23.30 uur in de Grote Kerkstraat. Om toch zekerheid te hebben over de gezondheidstoestand van de man, brachten de agenten hem over naar een ziekenhuis. Daar werd een record alcoholpromillage van maar liefst 4,6 vast gesteld. In verband dit extreem hoge alcoholpromillage is de man ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Van de politie kreeg de man in ieder geval een proces-verbaal vanwege openbare dronkenschap. Ter illustratie: vanaf 0,5 promille zijn bestuurders al strafbaar is het verkeer.

Vernielingen aan autos in Waalwijkse Victoriestraat

WAALWIJK: Zes auto-eigenaren deden maandag 18 juli 2005 aangifte bij de politie. Hun voertuigen waren beschadigd in de Victoriestraat. De vernielingen zijn gepleegd in de nacht van maandag 18 juli 2005 tussen 00.00 uur en 08.00 uur. Het gaat om:


- groene Opel Astra bekrast over gehele linkerzijde
- grijze Seat Aroza bekrast over gehele linkerzijde
- zwart Alfa Romeo 146 bekrast over gehele linkerzijde en motorkap
- grijze Peugeot 206 bekrast over linkerzijde en motorkap
- rode Nissan Sunny bekrast over rechter portier

- grijze Peugeot 206 bekrast over linkerzijde en motorkap

Een nog onbekende dader bewerkte met een scherp voorwerp de laklagen van de autos. De krassen zijn dusdanig diep dat eenvoudige reparatie vermoedelijk niet mogelijk is en dat de auto's daarom overgespoten moeten worden. De politie nam tot op heden zes aangiften op maar sluit nieuwe aangiften niet uit. De zaak is in onderzoek.

Vandaal raakt zelf gewond bij vernieling van ruit

WAALWIJK: Van een leegstaand bedrijfspand in de Tuinstraat sneuvelde op zondagavond 17 juli rond middernacht een ruit. De vernieler, een 19-jarige man uit Waalwijk werd door een beveiligingsbeambte op heterdaad in de kraag gegrepen en overgedragen aan de politie. De verdachte was gewond geraakt bij zijn daad en is door agenten naar het ziekenhuis gebracht. Enkele snijwonden aan zijn hand en enkel moesten gehecht worden. Getuigen hebben inmiddels de politie verteld dat twee mannen de ruit kapot trapten. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte. De gewonde arrestant heeft inmiddels een bekennende verklaring afgelegd en verteld dat er de nodige alcohol in het spel was.

Arrestatie na huisvredebreuk

WAALWIJK: Een 42-jarige inwoner van Waalwijk is maandag 18 juli 2005 om 12.15 uur aangehouden na het plegen van huisvredebreuk. De man had zich bij een dienstverlenende instelling vervoegd aan de Grotestraat. Hij wilde daar een dienst afdwingen. Toen hij zijn gelijk niet kreeg wilde hij het bewuste pand niet meer verlaten. De politie moest er aan te pas komen. De man weigerde echter weg te gaan en liet het op een arrestatie aankomen. Hij is meegenomen naar het politiebureau, waar proces-verbaal terzake huisvredebreuk is opgemaakt.

Politie betrapt dronken automobilist

VEEN: In de nacht van zondag 17 juli op maandag 18 juli controleerde de politie op de Grotestraat in Veen de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 02.30 uur. De 24-jarige bestuurder (uit Wijk en Aalburg) had alcohol gedronken. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De
ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 380 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 3 uren opgelegd. De verdachte is om 03.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer