Politie Groningen

Politie houdt oplichter aan (18/07/05)

Groningen 18-07-2005 - Met de aanhouding van een 32-jarige man uit Groningen heeft de politie dertien oplichtingszaken opgelost. Sinds september 2004 waren bij de politie diverse meldingen en aangiften binnengekomen van mensen, die door de Stadjer waren opgelicht.

In alle gevallen belde de man met een zielig verhaal bij de deur aan om geld los te krijgen bij de betreffende bewoners. De Stadjer deed zich meestal voor als een buurman van even verderop, beweerde een gehandicapt kind te hebben of te werken voor een bedrijf. In alle gevallen vroeg de man geld voor benzine. Mensen gaven de oplichter vervolgens geld, maar zagen zij dit nooit meer terug.

Zin
De oplichter bekende onder meer zaken in de Polderstraat, Ketwich Verschuurlaan, Slachthuisstraat, Thomas A. Theussinklaan, Joachim Altingstraat, Hortensialaan, Pioenstraat en Hyacinthstraat. Hij gaf in het verhoor aan dat hij in de meeste gevallen geld wist los te peuteren en in de gehele stad actief is geweest. De verdachte pleegde de feiten, omdat hij geldproblemen heeft en regelmatig softdrugs gebruikt.

De man is na verhoor in vrijheid gesteld. Met de aanhouding en de opgeloste zaken laat de politie zien dat het zeker zin heeft om in dit soort zaken aangifte te doen. De kans is groot dat de verdachte doorgaat met zijn praktijken. De politie adviseert mensen om geen geld te geven aan de verdachte.