Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (18/07)

BERGEN OP ZOOM, 18 juli 2005

Politie neemt 2329 hennepplanten in beslag
HALSTEREN: De politie heeft op zaterdag 16 juli in een pand aan de Canadaweg een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd aangetroffen aan de hand van een melding. Er werden 2329 hennepplanten en kweekapparatuur in beslag genomen. Na onderzoek zullen deze goederen vernietigd worden. Het energiebedrijf heeft vastgesteld dat de kwekerij illegaal van stroom voorzien is. De huurder van het pand kan een forse naheffing van de energiemaatschappij tegemoet zien. Er zijn tot op heden geen arrestaties verricht in verband met deze ontruiming.

Man (48) raakt gewond tijdens ongeluk
RUCPHEN: De politie kreeg op zondag 17 juli melding van een ongeval met letsel aan de Zundertseweg. Een 48-jarige bromfietser uit Roosendaal en een 45-jarige automobilist uit Sint Willebrord reden beiden over de Zundertseweg richting Roosendaal toen ze tijdens het inhalen met elkaar in aanraking kwamen. Hierna kwam de Roosendaler ten val. Hij brak zijn sleutelbeen, meerdere ribben en liep een ingeklapte long op. Hij is naar het Franciscus ziekenhuis vervoerd. Zijn bromfiets is geheel vernield. Omdat de politie vermoedt dat er alcohol in het spel is is van de bromfietser een bloedmonster afgenomen. De automobilist kwam met de schrik vrij. Zijn voertuig is aan de rechterzijde bekrast als gevolg van het ongeval.

Politie houdt twee mannen aan na vechtpartij
BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op zondagavond 17 juli melding van een vechtpartij aan de Ericalaan. Ter plaatse werd de politie door een getuige naar een woning gestuurd. Daar waren de betrokkenen aanwezig. In de woning werden twee manspersonen aangetroffen. Beiden waren gewond. Ook werd er een aanzienlijke hoeveelheid bloed in het pand aangetroffen, er waren ruiten gesneuveld en er werden een biljartkeu en een mes aangetroffen. De mannen verklaarden ruzie met elkaar te hebben gehad, maar wilden geen aangifte doen. De ambulance kwam ter plaatse en stelde vast dat één van de mannen, een 48-jarige man uit Tholen naar het ziekenhuis overgebracht moest worden om zijn wonden te laten hechten. Na behandeling is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Ook de andere betrokkene, een 49-jarige man uit Bergen op Zoom, is aangehouden. Beiden zijn ingesloten in verband met poging tot doodslag c.q. poging tot zware mishandeling. Ze zijn verhoord.

Politie deelt 130 boetes uit
ROOSENDAAL: De politie controleerde op maandag 18 juli tussen 10.30 uur en 11.45 uur op snelheid op de Burgemeester Freijterslaan. Er passeerden 871 bestuurders, hiervan waren er 130 in overtreding. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 83 km/u, terwijl men hier maximaal 50 km/u mag rijden.

Auteur: Nicolette Bovenhorst