Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (18/07)

BREDA, 18 juli 2005

Politie neemt aangifte op van woninginbraak
BREDA: Tussen zaterdag 16 juli en zondag 17 juli werd er ingebroken in een pand aan de Godevaert Montensstraat. Het betreffende pand wordt momenteel gerenoveerd en is gedurende de renovatie niet bewoond. Inbrekers zijn met behulp van de Bulgaarse methode het pand binnen gekomen en hebben een nieuwe CV-ketel (nog in de verpakking), een cirkelzaag en een deurbeslag meegenomen. De politie heeft aangifte opgenomen en een buurtonderzoek ingesteld.

Brommobiel op de snelweg
ETTEN-LEUR: De politie werd er op zondagmiddag 17 juli op geattendeerd dat er een brommobiel op de A58 reed. De politie ging ter plaatse en trof het brommobieltje aan terwijl de 50-jarige vrouw uit Goes net de afrit nam. De bestuurster werd aangehouden en verklaarde dat ze zelf niet in de gaten had dat ze op de snelweg reed. Ze was in de veronderstelling dat er op haar routeplanner geen snelwegen stonden. Toen ze eenmaal op de snelweg zat besloot ze de eerste afrit te nemen. Omdat de agenten zagen dat haar voertuigje koelvloeistof lekte hebben ze de ANWB voor haar gebeld. Ook kreeg zij de tip in het vervolg beter op verkeersborden te letten.

Inbrekers stelen auto
BREDA: In de nacht van donderdag 18 juli is er uit een woning aan de Delpratsingel een sleutelbos ontvreemd. De bewoner van het pand had vermoedelijk de deur van zijn keuken niet afgesloten. Hierdoor kon de dader gemakkelijk binnen komen en heeft de sleutels uit de keuken ontvreemd. Vervolgens heeft hij van de binnenplaats de auto van de eigenaar meegenomen met behulp van de sleutels. Het gaat om een witte Citroen Xantia met kenteken GN-LH-21. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Politie houdt man aan wegens verduistering van brandstof TETERINGEN: De politie hield op maandag 18 juli een 31-jarige man uit Oosterhout aan in verband met verduistering van brandstof. Even tevoren had de verdachte bij een benzinepomp aan de Oosterhoutseweg getankt en was hierna weggereden. De pompbediende zag het gebeuren en belde meteen de politie. Die heeft meteen een onderzoek ingesteld. Even later werd de man in zijn auto aangetroffen op de slingerweg. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De verdachte bekende de diefstal en is ingesloten.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak
BREDA: In de nacht van zondag 17 juli werd er ingebroken in een woonhuis aan de Grote Spie. De daders zijn vermoedelijk over de schutting geklommen en hebben vervolgens met een breekvoorwerp een raam geforceerd. Eenmaal binnen hebben de inbrekers een geldbedrag van honderden euros, een laptop, een horloge en persoonlijke papieren ontvreemd. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak.

Auteur: Nicolette Bovenhorst